torsdag den 3. november 2011

Lykke stjerner

...eller Lucky Stars. Fine, små, buttede papirstjerner, som er hyggelige og lette at folde af papirstrimler.

I det sydøstlige Asien er de små stjerner symbol på lykke og held. Mens man folder stjernerne, tænker man på en person, man vil bede for eller sende alle sine gode tanker til.Man kan købe strimler klar til brug (bl.a. på eBay.com, hvor man får dem for næsten-ingen-penge), men man kan også selv klippe/skære dem af f.eks. alm. printerpapir, avispapir, trykte reklamer, gavepapir, magasiner, pergamentpapir etc.. Husk blot, at papiret ikke må være alt for tykt! (Blødt papir som f.eks. servietter og køkkenrulle kan ikke anvendes.)


Jeg anvender strimler der måler 30 cm x 1-1,5 cm. Bliver strimlerne for smalle, er de sværere at arbejde med, men man kan jo prøve sig frem.

OBS! Hvis man anvender tyndt papir, skal man tilføje ca. 10 cm til længden, da stjernen skal have en vis tykkelse/fasthed for at kunne presses i facon!


Sådan folder man:

[ Billedet er lånt HER ]
youtube.com findes der adskillige videoer med stjerne-foldning. Min yndlings-papir-folder, Jo Nakashima, som er helt fantastisk ud i papirfoldningens kunst (origami), har selvfølgelig også lavet en video om de små stjerner:Og hvad skal man så bruge stjernerne til, når de er foldet, og man har sendt de gode tanker...? Læg dem i et fint glas el. en skål... bare til pynt (
jo flere des bedre), eller forær dem væk til ham/hende du tænkte på under foldningen. ;-) Eller hvad med at trække dem på snor til en guirlande... måske til juletræet? Som altid er det kun fantasien, der sætter grænserne...!
.
~ Rigtig god fornøjelse ~

* * * * * * * * * * *

Smil fra Lisbet
* * * * * * * * * * *

6 kommentarer:

 1. Hanne Kastaniegaard3. november 2011 kl. 18.30

  Hvis stjernene er symbol på held og lykke... Kunne det da godt være man skulle lave et ar stykker og spille Lotto ;-)
  Hvor køber du det fine papir. Får bare sådan en lyst til at gå igang.

  SvarSlet
 2. Du siger noget: Vi skulle ha' lavet en masse stjerner inden Onsdags Lotto i går med den rekordhøje pulje. ;-)

  Papiret du ser på billederne her er fra Tiger og Søstrene Grene, skåret i strimler på en skæremaskine.

  Du skulle prøve. De er hyggelige at folde! :-)

  *SMIL*

  SvarSlet
 3. Naaaj nogle søde og fine stjerner. Og så kan de jo bruges til mange forskellige ting :-)

  SvarSlet
 4. *HEHE* Ja, de er nuttede, de små buttede stjerner... Der er sådan lidt "get-a-life"-over dem... (Man kunne jo bruge tiden til noget langt mere fornuftigt - men de ER søde!) ;-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine! Jeg har ikke set den facon før, men havde selv i mange år en kasse med stjerner, en kær ven havde foldet. Han var handicappet og hyggede sig med at folde den smukkeste julepynt.
  *Klem* og en dejlig fredag til dig! Mon vi ser solen?

  SvarSlet
 6. Din ven sendte dig nok mange gode tanker, mens han lavede stjernerne til dig. Har du mon stadigvæk kassen med stjernerne ét el. andet sted i gemmerne?
  Også en dejlig fredag til dig! Jeg kan ane en lille-lille-bitte-smule blå himmel højt over skyer og dis, så vi kan da HÅBE på, at vi får solen at se senere i dag. Vi trænger, synes jeg...!
  *KNUS*

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.