fredag den 18. november 2011

Blog IT tip # 02 : Tekst farver

Når du skal vælge farve til din tekst [i Blogger], så har du [som udgangspunkt] kun 64 farver at vælge imellem på den lille drop-down liste der kommer frem, når du klikker på "A" i værktøjslinjen.

MEN(!) der er slet ingen grænser for, hvilke
SKØNNE FARVER du kan anvende, fordi... du kan simpelthen vælge og vrage blandt alle nuancer i hele regnbuen!

DENNE WEBSITE finder du skemaer med farver og de HTML-koder, du skal anvende.HTML-koden kopieres/indsættes [copy/paste] i stedet for den eksisterende farve i "Rediger HTML".


Eksempel:

Vi starter med at vælge farven MELLEMBLÅ
og vælger at skifte HTML-koden ud, så vi får en HOT PINK

[ Klik på illustrationen for at se den i større format ]
Så kommer eksemplet til at se sådan ud:
Vi starter med at vælge farven MELLEMBLÅ
[den MELLEMBLÅ tekst har nu skiftet farve til HOT PINK].

TIP! Inden du går ind i HTML-koderne, så skift din alm. tekstfarve [i de fleste tilfælde sort] til en farve i det nederste felt med farver på drop-down listen "A", så du får en midlertidig kode indsat. Det er så denne kode, du skal udskifte!


Det skal lige siges, at ikke alle farver er såkaldt "web-sikre", d.v.s. at de ikke vises ens i alle browsere (hvilket selvfølgelig kan være en ulempe), men der er stadigvæk 216 WEB-SIKRE farver at vælge imellem, og dem kan du finde
HER.

Da jeg lavede et blogindlæg forleden aften om marcipankonfekt med CHOKOLADE, syntes jeg det var oplagt at anvende en CHOKOLADEBRUN farve til en del af teksten, for at understrege emnet.


Og sådan kan man lege med farverne og dermed gøre sine indlæg endnu mere spændende...

God fornøjelse!

*
* * * * * * * * * *
Smil fra Lisbet
* * * * * * * * * * *

4 kommentarer:

 1. Smart. Vil skrive mig indlægget bag øret til senere brug. Tak for deling Lisbet :-)

  Jeg bliver generelt lidt småparanoid, når jeg skal lege med HTML koderne. Sååå bange for at ødelægge noget og ikke kunne rette tilbage.

  Jeg vil også gerne have print "modulet" ind til hvert indlæg, men det vil bare ikke lykkedes for mig. Gad altså godt være lidt mere it-klog end jeg er. Ha´ en forrygende skøn fredag :-)

  SvarSlet
 2. Hvis man blot er omhyggelig, når man retter i HTML-koderne, og sørger for KUN at ændre (som i dette tilfælde) f.eks. de 6 tal/bogstaver i farvekoden - og IKKE sletter diverse tegn som # " = ; etc., så går det ikke galt.

  M.h.t. print-modulet, så har jeg LIGE tilføjet den pågældende widget til min blogshop (for at teste), og det er altså a-piece-of-cake! Hvor i processen er det, det går galt på din blog? Har du husket at vælge Blogger/Blogspot i "Select Site Type"? Når du klikker på knappen "Install Widget", kommer du til en side (i Blogger), hvor du vælger bloggen du vil indsætte "Print" på, og giver den en TITEL. SÅ klikker du på "Tilføj Widget" og vupti, så er den i "Design" på din blog. Flyt den ned i BUNDEN i hovedfeltet (ved ikke om man skal, men det gør jeg), og GEM. SÅ skulle det altså fungere.

  Hvis ikke - så må du lige sige til!

  Jeg har arbejdet med IT i en del år, men ikke så meget NU som tidligere, så jeg er faktisk ret RUSTEN... ;-)

  Rigtig god fredag til dig også!

  SvarSlet
 3. Tine & Anders Gudiksen18. november 2011 kl. 10.56

  Ej lisbeth du er godt nørdet...her sidder jeg i en IT support og læder om alle dine fine indlæg om at rette til i HTML osv... wow det må jeg sige... Knus og tak for din mail.
  Din Gave blive sendt fra mit abrjede i Greve idag
  mvh Tine

  SvarSlet
 4. *HEHE* Lidt nørd er man vel altid... ;-)
  Godt at du kan bruge nogle af mine IT-fif.
  Uuhhh... glæder mig til pakken.
  Go' dag til dig! :-)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.