mandag den 14. november 2011

Fra isbjørn til afpillet høne...

Det er det samme HVER gang, Dixie bliver sent til trim/klip: Når jeg afleverer hende på kennellen, hvor hun er født (og levede de første 11 mdr. af sit liv, indtil vi "adopterede" hende) er hun den lækreste, vamsede isbjørn, og når jeg henter hende igen, ligner hun en afpillet høne, der har været i kløerne på en fåreklipper på akkord.

Og det var ikke spor anderledes i dag:


Heldigvis vokser pelsen hurtigt, og om få uger ser hun fin ud igen. Og her i den kolde tid får hun en strikket vintertrøje på (som hun fik i julegave sidste år), hvis det er alt for koldt, når vi går ud.


Uanset hvad, så synes hun det er dejligt, at få den store pels af, og hun får altid et energi-boost efterfølgende
, hvilket jo er en absolut god ting!

Kort- el. langpelset, så er hun
MIN SMUKKE LILLE HUND... ♥


* * * * * * * * * * *
Smil fra Lisbet
* * * * * * * * * * *

19 kommentarer:

 1. Hej Lisbet, ha ha det kender jeg alt for godt! Vores hund blev også klippet forrige weekend. Han lignede også en isbjørn, da vi afleverede ham og var halv størrelse da vi hentede ham. Denne gang gik han desværre også ekstra lang tid p.g.a. min sygdom. Men jeg kan se på ham efter at han blev klippet, at han godt ved, at han er lækker - og selvom bjørnepelsen er væk føler den lille hund sig stadig som en bjørn indeni - smiler ;0) Men jeg nyder hver gang han kommer hjem efter en klipning, så slæber han nemlig ikke alt mulig snavs med ind i huset.

  SvarSlet
 2. Nårhh hvor er hun sød - også som afpillet høne :-). Og så forresten tak for sidst. Super hyggeligt at møde dig IRL og se din skønne lille butik. Og Lisbet ?...hold øje med min blog på torsdag :-)

  SvarSlet
 3. Jeg må nok sige at arbejdet nu heller ikke er det bedste, i ville få en langt flottere hund hvis den var blevet soigneret korrekt, hvorfor den ikke bliver det ved jeg jo selvfølgelig ikke, men jeg er selv uddannet hundefrisør og en fox er da noget så flot hvis dens pels har fået den rigtige soignering. :-) Sorry kunne ikke lade være med at kommentere, arbejdskade tror jeg :-9

  SvarSlet
 4. Hej Anne O.,
  Ja, så ved du præcis, hvordan jeg har det... ;-)
  Og din pointe m.h.t. den reducerede mængde af snavs der slæbes ind i stuerne er selvfølgelig også vigtig!
  *KNUS*

  SvarSlet
 5. Ja-aaaaaa!!! Dixie er nemlig den SØDESTE hund (selvfølgelig synes jeg det! :-)) Hun ar nemlig et skønt, mildt ansigt.
  Selv tak for sidst. Det var søreme også hyggeligt at møde dig IRL... Man kender hinanden - og alligevel ikke - og så alligevel. Sjovt!!!
  Håber du bli'r glad for de FINE ting, du købte!
  Holder altid øje med din blog... extra meget på torsdag! ;-)

  SvarSlet
 6. Hun er da lækker både med pels og også kun med overskæg ;)
  Det er nu ellers de færreste hunde, som tager sig godt ud lige efter sådan en omgang.

  SvarSlet
 7. Din kommentar er absolut velkommen, Mussesverden!
  Helt ærligt, så aner jeg heller ikke, hvorfor kvaliteten er som den er. Trimmeren har en Fox-kennel og har trimmet hundene i 20 år el. mere. Har deltaget på udstillinger med de flotteste hunde [og vundet et utal af fine præmier], så...!
  Forklaringen er som regel, at "hunden ikke kan stå stille / ikke gider / bliver træt", at der ikke er nogen "underpels" etc..
  Prisen er der dog ikke noget i vejen med... 650,- kr. (ved ikke hvad prisen er andre steder(?) - men for en gang "fåreklipning" synes jeg det er rigeligt dyrt!)
  De første år var trimningen rigtig fin, men efterhånden som Dixie er blevet ældre(hun fyldte 11 år i september), er kvaliteten faldet for hver gang.
  Tak for kommentaren! :-)

  SvarSlet
 8. TAK, Frøskuffen ♥ Det varmer en hundemoders hjerte. :-)

  SvarSlet
 9. Charlotte Olsen-Jensen14. november 2011 kl. 21.20

  Ja så er det vist også betalt hva!!! ja ja det er dyrt at få trimmet sin hund, det tager lang tid og det er et pillearbejde og det skal være godt for hunden også så det nytter ikke noget at bare knokle løs, det skal gå stille og roligt i hundes tempo, så ja prisen stemmer nok overens med den listepris der er nu, tror jeg tog 595 i 2004 før jeg lukkede min salon og alt er jo steget. MEN MEN MEN din hund ser meget klippet ud og har din hund haft god pels så ville den bestemt stadig kunne trimmes trods sine 11 år og det er klart det bedste for så beskytter pelsen mod vejr og vind, det gør den ikke hvis den bliver klippet, det ødelægger nemlig pelsstrukturen og pelsen bliver falmet og blød og suger vand og snavs til sig, og hvis man behandler hunden som jeg gjorde i min salon så kan hunden godt klare at stå de timer, og får sevfølgelig pause ind imellem, hos mig lå hunden ned eller sad når jeg f.eks trimmede ryggen, og sørgede faktisk for at hunden havde det hyggeligt imens, lidt nus en lille godbid osv, det når man virkelig langt med, jeg havde stort set aldrig sure hunde! Der er så nogen som bare slet ikke kan lide at blive håndteret, læs manglende træning med børste og kam derhjemme fra, men som regel blev det stadig en god trim, det tog bare lidt længere tid. Kæft en stil jeg lige får skrevet her, undskyld :-)
  Det korte af det lange er, at jeg synes din hund kunne have blevet pænere og at prisen slet ikke passer til det du har fået efter min mening, men hun skal nok komme til at se sød ud når pelsen vokser og blir lidt pjusket igen :-)

  SvarSlet
 10. Jamen.... 1000 TAK, fordi du tager dig tid til at skrive, Charlotte! Det glæder mig oprigtigt meget! :-)

  Det lyder som om, det har været dejligt at være hund i din salon. Herligt at læse! Ærgerligt du er stoppet - ellers ville jeg overveje at skifte (hvis det geografiske også var i orden selvfølgelig...;-))

  Dixie har normalt en super flot, tæt og FED(!) pels (også i dag inden hun kom til trim), så jeg fatter simpelthen ikke, at "der ikke er pels nedenunder"...!

  For at gøre det så enkelt som muligt for Dixie's skyld (hun er jo ved at være en gammel hund), var det i dag en aftale (mellem trimmeren og mig), at Dixie skulle trimmes på ryggen og klippes for resten, MEN for mig ser det HELE klippet ud... også på ryggen! Man kan ikke se det på billedet, men trækker man en streg fra hovedet ned til halen (altså langs rygsøjlen), så er hun nærmest nøgen/LYSERØD på den ene side af rygsøjlen og okay hvid (pels) på den anden side. Det ser meget, MEGET underligt ud! Jeg sagde det selvfølgelig straks til trimmeren, som så kom med forklaringen om, at "der ikke var nogen underpels", men... Hvorfor mangler den så kun på den ENE side af ryggen(?) Meget mystisk!

  Som tidligere nævnt, så vokser hendes pels ret hurtigt, så hun er forhåbentlig snart pjusket hvid og sort igen!

  At Dixie har haft en hård dag er tydeligt... hun sover og sover og sover... lige ved siden af mig her på arbejdsværelset. Ligger som en lille prinsesse på flere lag vattæpper... (hendes plads!) Kun det bedste er godt nok til Dixie. :-) (Gid trimingen også var i orden!)

  *SMIL* fra mig... og endnu en gang tak for dine gode kommentarer! :-)

  SvarSlet
 11. Nååår... hvor blev hun fin :)
  Jeg har netop kommenteret dine Lupiner fra haven,
  og glemte helt at nævne at du Evt. Lige skulle tjekke min Give Away som jeg har i spil. ( Der er også plads til et kødben i den!!!)

  SvarSlet
 12. Tak, Julie. :-)
  Der er ikke noget link til din blog. Hvis du vil være sød at sende det til mig, så vil jeg straks kigge forbi!
  Ang. Lupinerne: send mig lige en mail på lisbet(snabel-a)lisbet.dk, så... ;-)

  SvarSlet
 13. Hvor er hun dejlig, både i korthåret og langhåret version :-)Sjovt at hun får et energi-boost af at blive klippet, men det kender vi vel egentlig fra os selv. Er der noget så skønt som en tur til frisøren ... :-)
  *Klem* og en dejlig dag til dig, Lisbet!

  SvarSlet
 14. he he skulle lige til at skrive at det næsten så synd ud, men når hun nu bliver så glad så er det det hele værd :)

  SvarSlet
 15. Søde Dixie..
  Der bliver noget hvalpe-agtigt over dem efter trimningen. Vores tidligere hund...en yorkshire terrie, forsvandt næsten ind til ingenting efter en klipning ;-) Håber I får en skøn aften i stearinlysenes skær *KNUS*

  SvarSlet
 16. Tak, Madame G. :-)
  Dixie ER nemlig dejlig... (og det siger jeg ikke KUN fordi hun er min! :-))
  Ja, hun får altid extra energi, når hun er blevet trimmet/klippet. Okay - ikke lige den første dag, hvor hun er så-ååå træt, men efterfølgende...!
  Det er flere år siden, jeg var hos frisøren, så dét kan jeg slet ikke huske. :-D
  *KNUS* til dig - og go'nat...

  SvarSlet
 17. *HEHE* Du har jo lidt ret, Marolle...! Og ja, hun bliver glad og frisk bagefter, så... pyt! Pelsen vokser ud igen! :-)

  SvarSlet
 18. Jaaa... min søde Dixie! ;-)
  Det er lige dét der sker... de bli'r hvalpeagtige.
  En Yorkshire efter klipning må være et meget, meget lille dyr! Kan lige se det for mig!
  *KNUS* og go'nat...

  SvarSlet
 19. Nu måtte jeg altså lige ind og se dronningen med og uden hår. Jeg er også mest til hendes isbjørne look... overskægget træder ligesom lidt for meget frem på hende bagefter. Og det har vist aldrig klædt en dame :)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.