-
Marcipankonfekt-
Marcipankonfekt-
For år tilbage var det fast tradition, at jeg brugte ti-iiimer på at kreere årets julekonfekt, og såvel fyldet som pynten var nøje udvalgt og forberedt.
Det er nogle år siden, jeg sidst havde gang i konfektværkstedet, men i år skal der jo ske lidt extra, så derfor er traditionen genoplivet.
Bevæbnet med en rulle Odense Rå Marcipan og en pose mørke chokoladeknapper (60%) gik jeg i gang: Smeltede chokoladeknapperne over vandbad, skar marcipanen i skiver, som blev trillet til kugler, vendte dem i den (nu) flydende chokolade... og satte dem på pergamentpapir.
Pynten og evt. fyld var overhovedet IKKE forberedt, så jeg gik ombord i køkkenskufferne, hvor jeg fandt:
Valnøddekerner, hasselnødder, kandiserede violer, lyserød sukkerkrymmel, sølvblanke sukkerkugler, hjemmeristede saltmandler, crunchy choko-kugler, en plade mørk chokolade med pistacienødder... og rålakridspulver fra Johan Bülov.
Og 1 - 2 - 3 vupti... så havde jeg på noget der lignede ingen tid fremtryllet 40 stykker konfekt (+ det løse). Nye, anderledes og spændende sammensætninger: Traditionel marcipankonfekt med et twist... som helt sikkert vil gøre lykke... TIL JUL(!)
Følte mig meget syndig, da jeg suppede en enkelt smagsprøve: En af kuglerne drysset med rålakrids MÅTTE altså afprøves, og den smagte himmelsk! Tror de bliver et hit...
* * * * * * * * * * *
Smil fra Lisbet
* * * * * * * * * * *
Smil fra Lisbet
* * * * * * * * * * *
Gisp, hvor ser det lækkert ud...og wauw det med lakrids må jeg ptøve.
SvarSletLene
..og så sidder man her og skal nu ud og hente en klud til at tørre savlet op af tastaturet....tsk tsk tsk :-)
SvarSletLene - Det kan helt klart anbefales det med rålakridspulveret...! Det smager YUMMY! :-)
SvarSlet*HEHE* ;-)
SvarSletWow, sikke et syn, Lisbet - et syn for guder, simpelthen! Man burde jo tage sig tid til at lave julekonfekt hvert år, men jeg har ikke gjort det, siden sønnike boede hjemme.
SvarSletKlem og en dejlig dag til dig ...
Det er bare at gå i gang, Madame G..
SvarSlet1,5 time (incl. opvask ;-)), så har du en omgang lækker julekonfekt. Jeg orkede det heller ikke rigtig, men da jeg først kom i gang, så kørte det bare... Måske fordi jeg ikke havde skruet mine egne forventninger i vejret, og improviserede 100%.
*KNUS* og rigtig god dag til dig...
Mums... de ser bare lækre ud.
SvarSletDet var lige så jeg måtte gribe mundvandet...
Ha´en dejlig dag.
Knus Susi
Hej Lisbet
SvarSletuhmm chokolade med lakrids pulver ej det må jeg da også prøve...lækkert..elsker lakrids med chokolade
Hvor ser det lækkert ud. Det er faktisk længe siden vi har lavet konfekt.
SvarSlet- Og lakridspulver det lyder rigtig lækkert.
Hvornår skal du have taget julebilleder??? - Ja. Jeg tænker på om chokoladen overlever ret lang tid. ;-)
Gid jeg skulle "skyde" din boligreportage, hvis det bjerg af konfekt er lavet til den lejlighed HA HA. Mine tænder løber i vand af de flotte kreationer du har lavet. Lakridspulver i chokolade, ja hvorfor ikke...det skal da prøves ;-)) KNUS og en skøn aften til jer i julestuen....
SvarSletTak! :-D
SvarSletHej Tine,
SvarSletEn af mine favoritlakridser er den med chokoladeovertræk fra Johan Bülow, 'A', og Søstrene Grene sælger også små, lækre plader chokolade med lakrids, så kombien chokolade/lakrids er ikke helt ny - og det smager fantastisk godt! Så du skulle prøve det! :-)
*KNUS*
Tak :-)
SvarSletJuleboligreportagen skal "skydes" den 24/11.
Chokoladen skal spises i løbet af december måned - hele "hyggemåneden", og er ikke kun forbeholdt juleaften og -dagene, så... mon ikke den holder? Ellers må jeg i gang med en ny portion! :-D
Gitte - du har ganske enkelt valgt det forkerte job. *haha* :-D
SvarSletHar du aldrig smagt kombien choko/lakrids? - så SKAL du da prøve det, for det er SÅ lækkert!
Jeg har ikke blandet lakridt i chokoladen men blot drysset det ovenpå. *KNUS*