torsdag den 29. september 2011

Møbler med minder...

At gå på loppemarked og i genbrugsbutikker og finde fine, gamle ting til boligindretningen - fra andres hjem, fra andre familier - er rigtig hyggeligt og sjovt (det er vi i hvert fald mange, der synes!)

Endnu hyggeligere er det, at have noget i stuerne, som er mættet med minder fra ens egen familie... som kan fortælle en historie... måske fra ens egen barndom!


Tag nu f.eks. denne gamle kurv i pileflet med træbund, af den slags som i vor tids mange shabby chic-hjem bliver anvendt som vasketøjskurv. Den står i vores stue fyldt med plaider og vattæpper... og ikke nok med det - så har den sin helt egen, søde historie:

Den var nemlig en meget vigtig del af min allerførste tid her på jorden: Det er ikke mindre end min gamle VUGGE!

Dengang havde den ben, men da baby-Lisbet var blevet for stor [og måtte flyttes til en seng] blev disse afmonteret, og min kære moder brugte den derefter i mange år som vasketøjskurv.

For ca. 10 år siden fik jeg den af mine forældre, og siden da, har den fungeret som base for nogle af mine mange plaider.

Ren nostalgi... og et uvurderligt "møbel" i stuen! 

Har du noget i din boligindretning fra din barndom, som betyder noget helt specielt for dig? Et møbel, en ting, eller...?


* * * * * * * * * * *
SMIL fra Lisbet
* * * * * * * * * * *

5 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig historie, den var hyggelig at læse her en rolig torsdag aften.... Jeg må lige gå en runde her i hytten... Måske der også er en hyggelig historie her et sted.

  I hvert fald, tak for din... og go aften til dig

  Kh Louise

  SvarSlet
 2. Hvor hyggeligt at tænke på du har været så lille bette og har puttet så dejligt i den fine kurv...smiler...
  Jeg har også sådan en kurv, men den har jeg fundet på loppemarked.
  Så historien bag den kender jeg ikke, men jeg er glad ved den...

  Ha´en dejlig aften.

  Knus Susi

  SvarSlet
 3. Dejligt og kært barndomsminde - klart du værner om det. Kom til at trække lidt på smilebåndet. For i sin tid da Razzser kom til fandt jeg en gl. vasketøjskurv og malede den op i lys grøn - placerede en pude - og længe varede det ikke før Razzer kravlede op, og skulle hygge sig med med sin flaske.

  Ved nærmere eftertanke så har jeg faktisk en bamse lettere ramponeret og min første dukkebarnevogn i gemmerne - skal nok finde det frem og lade det blive foreviget.

  SvarSlet
 4. Det var en smuk historie, Lisbet! Jeg synes, det er rart at have fortiden med sig, men mærkeligt nok har jeg vist ikke selv ret mange minder, der står fremme - kun lidt vaser og lysestager fra mine forældres hjem. Men cd'er, film, bøger og billeder ligger i reolerne og min mors håndvævede ting ligger i skabene.
  *Klem* og rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
 5. En skøn kurv du har der med en skøn historie og skønne tæpper! Knus fra Anne

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.