søndag den 18. september 2011

Gammelt l*rt i nyt hus...

For 6 år siden, da vores nye hus var ved at være klar til indflytning, havde vi en dag besøg af en ældre gut, som skulle installere TV-antennen etc.. 

Jeg var i gang med at ordne et GAMMELT, fransk bord, som skulle fungere som en slags "køkken-ø".

Idét jeg løfter bordpladen af, går plankerne fuldsændig fra hinanden og lander på gulvet med et brag... som samlesæt. Antennemanden stikker hovedet ind i køkkenet, ryster lidt på hovedet og udbryder:  

"Okay - jeg kan lige så godt sige det lige ud: Har I virkelig tænkt jer at fylde det flotte nye hus med GAMMELT LORT?!?!"

Og svaret var selvfølgelig: "JA! - OGSÅ gammelt l*rt (som vi godt nok kalder fine, gamle ting!)..."

[ Det "gamle l*ort" blev til fin køkken-ø... ]
Faktisk var det held i uheld at bordpladen gik fra hinanden. Det viste sig nemlig, at der gemte sig rigtig mange, gamle krummer og skidt og møg mellem plankerne. Efter extra grundig rengøring blev bordpladen samlet igen og fik en gang råhvid maling... og bordet - som ellers står i den originale gl. bemaling - fik en extra hylde.

Det gamle bord pynter stadigvæk i det nye køkken [fra IKEA], og antennemandens ord bliver gentaget tit og ofte, når der kommer gamle ting ind i det [stadigvæk forholdsvis] nye hus, hvor vi lige stopper op og spørger os selv: "Skal vi virkelig fylde det fine nye hus med GAMMELT L*RT"?"... og svaret er stadigvæk:

"JA!!!"

Kontrasten nyt/gammel er nemlig medvirkende til at skabe en dejlig personlig stemning i indretningen! Nyt er flot, men også upersonligt!

Kig forbi Tina Dalbøge, som har et inspirerende indlæg om "Gammelt i nyt"... (hvilket fik mig til at tænke på ovennævne oplevelse...)

~ God søndag ~

9 kommentarer:

 1. Sikke en vidunderlig historie :-))) Ja, jeg er helt enig med dig i, at
  kontrasten nyt/gammel er giver en dejlig personlig stemning i indretningen! Hvor bor du smukt - jeg taber helt pusten ...

  *Klem* og god søndag, Lisbet!

  SvarSlet
 2. 1000 tak Madame G. for din søde hilsen.

  Ja, den er lidt sjov hisorien med bordet og antennemontøren. Tror aldrig jeg glemmer den.

  Glæder mig, du synes om vores hjem. Det er ikke noget stort, fint og fancy, men vi synes selv, her er ganske hyggeligt. :-)

  *KNUS* og go' søndag til dig...

  SvarSlet
 3. Sidder og smiler, sød historie, der holder - bordet bliver - ser godt ud - hyggeligtm enkelt og praktisk.

  SvarSlet
 4. En dejlig historie...
  Jeg kan godt huske bordet, men vidste ikke at det kan "foldes" ud ;-)
  Vi har primært ting fra nyere tid, der med lidt god vilje kan gå for antik *HA HA*. Tak for rundturen i jeres flotte hus ;-)
  Skøn søndag til jer *KNUS*

  SvarSlet
 5. Ikke alle mænd ved at gammelt lort kan være guld - ser skisme godt ud Lisbet :-)

  SvarSlet
 6. @ Design À la C / Mille:
  Tak! Og ja... du kan tro, bordet bliver! :-)

  @ R & K / Gitte:
  Tak... og velbekomme!
  Jo, bordet er med såkaldt "fransk udtræk", og kan næsten fordobles i størrelse. "Nyt antikt" - lyder spændende. Det må ses! :-)

  @ Bettina H.: Tror faktisk det er de færreste mænd, der kan få øje på guldet i en skrotbunke. Men så er det jo heldigt vi kan! ;-) Tak for de pæne ord!

  *KNUS* fra Lisbet

  SvarSlet
 7. Jeg kan godt lide dit nye med gammel XXXX i... det er super sødt og romantisk, sådan et køkken vil jeg også gerne have i mit nye køkken.

  SvarSlet
 8. Wow, for et fint kjøkken :-) Vi fyller vårt hus opp med gammel skrot også - skrot med skjel ;-)
  Ha en fin kveld.
  Klem, Sølvi

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.