fredag den 16. september 2011

Hooked on Classics

Forleden dag så jeg et blogindlæg ang. klassisk musik, hvor flere kommentarer gik på, at "klassisk musik ikke li-iiige var sagen". Det ledte straks mine tanker hen på en af mine yndlings vinyl-LP'er fra min pure ungdom (omkring 1980), som førte disco-Lisbet ind i det klassiske musikunivers:

HOOKED ON CLASSICS I


Musikken er en lang række klassiske numre af bl.a. Mozart, Bach, og Mendelssohn serveret på en måde, som [måske] gør det lidt lettere at fordøje for dem, der ikke umiddelbart er til klassisk musik.


Min favorit har altid været "Hooked on Romance I" (som du kan lytte til på ovenstående video). Og blandt de hurtige numre er favoritten "Hooked on Classics"

Det er The Royal Philharmonic Orchestra der fyrer numrene af (dirigeret af Louis Clark), og der er masser af fede rytmer, boom-boom-boom... og vilde violiner.

YouTube kan man finde ganske mange numre fra "min" "Hooked on..." LP, ligesom der også er numre fra senere albums i samme serie.

Med årene er jeg kommet til at holde af "rigtig" klassisk musik (af den bløde slags), og det kan være ren balsam for sjælen at sætte en CD på afspilleren. Indrømmet: Det er ikke voldsomt tit det sker... men dét er en helt anden historie! 

OBS! Blogindlægget der ledte mine tanker hen på min ungdoms klassiske toner er dette.

~ God weekend ~

4 kommentarer:

 1. Jeg er så spændt på, hvad du synes om programmet på lørdag, hvis du skal se det ;-)

  Det bløde klassiske, hvad kan det fx være...ren nysgerrighed, da jeg stadig er ny inden for det felt.

  Rigtig god weekend til jer alle 3..*KNUS*

  SvarSlet
 2. Jeg elsker klassisk musik, og hvis jeg rigtig skal slappe af er det til fx Vivaldi eller Mozart. Min far havde nogle få plader i min barndom, og de gik rent ind og er stadig mine yndlings ;O) Skal du se Maestro i aften?
  *Klem* og god lørdag til dig, Lisbet!

  SvarSlet
 3. Hej 2 x Gitte,

  Tak for jeres hilsner!

  Jeg har lige netop set genudsendelsen af første afsnit af Maestro, og jeg er enig i, at det var ret underholdende. Og Søs Egelind var jo helt fantastisk... lige så jeg fik gåsehud. Dét havde jeg aldrig troet HUN ville gi' mig. *HAHA*

  @ Gitte Madame: Vivaldi og Mozart er også dejlig musik.

  @ Gitte R&K: De melodier der er i "Hooked on Romance", hører til i den "bløde" ende. Hvis du åbner videoen på YouTube, så kan du (under videoen) se en liste over hvilke kompositioner/komponister der er i mixet.

  Ha' en dejlig lørdag begge to, og god fornøjelse med 2. afsnit af Maestro. (Jeg ser det enten i aften eller genudsendelsen næste weekend).

  //Lisbet ♥

  SvarSlet
 4. Er helt klart hooked on Classics - vi til koncerter af mange forskellige slags karakter så tit og ofte det kan lade sig gøre - synes selv i rummelige og lydhøre over forskellige former for musik

  ....og så for første gang programmet Maestro i går - vildeste grine oplevelse af det første program - dybt imponeret over deres indsats i 2. program - suveræn oplevelse.

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.