tirsdag den 31. maj 2011

Det startede med...

...en lille pose frø i sommeren 2009. Sidste år (2010) fik de lov til at brede sig via de frø de havde kastet i rigelige mængder efter afblomstring... Og i år er det endnu vildere! 

Én enkelt række LUPINER er på kun 2 år blevet til et frodigt mylder af blomster i alle mulige farvesammensætninger! Og de får lov til at brede sig... indenfor det bed de nu engang står i, så næste år er der helt sikkert endnu flere - og det bliver endnu smukkere!

Et betagende syn!

Lupiner i flok strækker sig mod den blå sommerhimmel
OBS!!! Fotoet er ikke redigeret på nogen måde ud over,
at det er skåret til... ergo:
Farverne er naturlige og ikke "snyd"... :-)

ALLE LUPIN-FOTOS: 31. maj 2011


Det startede med én række i 2009...
(Rækken her blev sået og plantet ud sidste sommer/2010)

2 år senere er der et mylder,
som får lov til at "vokse vildt"...

Pink, rosa, blå, gul, hvid, laks, orange...
Hele regnbuen er repræsenteret!

Det er svært at udpege den flotteste farve
- synes jeg...
Fra den runde køkken-/blomsterhave
et kig mod huset...


Herude på landet, hvor vinden suser mange dage om året, er det svært at få noget til at vokse og gro, men dét kan lupinerne. Heldigvis!


Opdatering 19. April 2012: Foto anvendt til "Himmelsk" hos Petunia. Se nyt indlæg HER!

* SMIL fra Lisbet *

Det er en gåde...

...hvor hun finder dem, men man kan blot konstatere, at hun vitterligt har sans for at støve dem op, og at der bliver tilføjet nye hver eneste dag! Og de er smukke og dekorative... og GRATIS! 

Jeg taler selvfølgelig om "The Graphics Fairy", som tilbyder nostalgiske vintage motiver til alle vores D.I.Y.-projekter af enhver art.

Dette fine, gamle kort er lige tilføjet
det efterhånden STORE arkiv.

Kender du ikke allerede "The Graphics Fairy" kan et besøg på hendes blog absolut anbefales!

En sød tanke.....!

I forbindelse med at jeg havde en stand på Ledreborg Livsstil i forrige weekend, havde jeg sendt et par fribilletter til Amio-folkene, Ann-Karina og Jesper, så de 1) kunne besøge Slotsparken og messen for første gang og 2) så vi kunne hilse på hinanden "live".

Jeg vidste på forhånd, at Jesper evt. ikke ville dukke op (p.g.a. travlhed med HTML-koderne på Amio-sitet), og da Ann-Karina arriverede var det da også uden gemalen (men med sønnike og mor som ledsagere).

Som noget af det første sagde Ann-Karina, at hun skulle give mig et KRAM fra Jesper... og op af tasken trak hun denne seddel:


Ikke blot et "mundligt kram"... men et - på sin helt egen måde - håndgribeligt *kram*... en varm, personlig hilsen på en lille lap papir!

Det var simpelthen SÅ sød en tanke, så jeg kan ikke lade være med at dele den idéen med jer her! (Og så håber jeg, det er OKAY med Jesper, at jeg offentliggør hans "personlige note" ? ;o))

Og selvfølgelig skal vi drikke kaffe en dag, Jesper... og Ann-Karina... Okay - jeg snupper måske en Cola Zero i stedet for, men ses, dét skal vi... og jeg håber, vi finder en ledig stund i den nærmeste fremtid!

Så... på gensyn og...

* KRAM *

mandag den 30. maj 2011

Se lige her...(!)

... en lampe så skøn / grim / nuttet / total kitschet(!!!)

I LO-OOOVE IT...............!

[ Find lampen HER ]

Har set den hos svenske www.inreda.com, som har SÅ mange helt fantastiske og anderledes ting, som vi ikke lige finder i butikkerne herhjemme...!

* Nyd dagen...! *


søndag den 29. maj 2011

Nye varer hos *Blonder & Brosten*

Så fik jeg endelig lagt lidt nye varer i min shop på Amio.dk... og flere er på vej!


I denne omgang er der bl.a. et par af mine populære *LIAN*-tørklæder, hæklede blomsterbrocher, chimes (med lyserøde og gyldne dyr, bjælder og prismer), kridttavler i gl. rammer og gl. bøjler i nye klær. [Små alternative flagranker er på vej...]

Farverne afspejler min stand på Ledreborg Livsstil: Hvid, rosa, turkis... de "sukkersøde" nuancer, som Blogland flyder over med lige p.t... ;-)

Du finder tingene hos *Blonder & Brosten*...

lørdag den 28. maj 2011

[CITAT]... og et lille apropos

Inden jeg i dag smed en stak ældre blade og magasiner i papircontaineren, bladrede jeg lige i et ca. 1½ år gammelt nummer af KULØR (gratis magasin fra SPAR), hvor der var en artikel med "vores allesammens" madguru James Price. Og dér faldt jeg over disse kloge ord...:


Så forstår man bedre den helt igennem hyggelige, rare og venskabelige stemning, der er imellem de to brødre, når de kokkererer i "Spise med Price".

Apropos...
Torsdag aften i den forgangne uge var der gensyn med programmet med titlen "From Russina With Love", hvor min gode gamle veninde, BABUSHKA, var gennemgående figur... (Mon de har fået lov til det... tænker jeg... Babushka-politiet er jo ude med snøren... If you know what I mean...? ;-))

[ Foto er lånt HER ]

God lørdag!

fredag den 27. maj 2011

[ LOPPEMARKED ]

Stalden og loftet i "det gamle stuehus" bugner af gamle ting og sager og jeg har ryddet ud på mit lager i lagershoppen. Derfor afholder vi nu LOPPEMARKED første weekend i juni 2011.

Vi fylder vores 32 m² store, hvide partytelt med alverdens ting og sager, og håber at vi kan få nogle af vores naboer til at stille op med deres boder også, så der bliver endnu mere at komme efter for de {forhåbentlig} mange loppeentusiaster, som lægger vejen forbi...!

Så... kig en tur herud på landet, hvis du har tid, lyst og lejlighed! Måske har vi det, du lige står og mangler... ;o)

Find os også på
MARKEDSKALENDEREN



torsdag den 26. maj 2011

Når man egentlig skulle sove...

...men bare ikke kan falde i søvn, så er det altid godt at sætte en "let" film på DVD-afspilleren.

Jeg - som ellers normalt har et KÆMPE sovehjerte - har pokkers svært ved at sove om natten p.t., så det er efterhånden blevet til en del TV-kiggeri og film i de små timer. De seneste nætter er det bl.a. disse film, som har underholdt mig i stuens sofa:

"Bridget Jones" og "Love Actually"
er et par af mine
all-time-favourites!
Colin Firth og Hugh Grant
er altid et HIT!

Da det [vist] er ved at udvikle sig til en dårlig vane, det der med manglende søvn og nattefilm har jeg armeret mig med en stak ældre VHS-film og DVD'er til kommende søvnløse nætter...!

Z Z Z z z z . . .


onsdag den 25. maj 2011

Spicy rabarberkompot

Vores køkkenhave mildt sagt BUGNER af de skønneste, sprøde, velsmagende RABARBER, og en af mine yndlingsopskrifter sommeren igennem er en helt fantastisk kompot, som bare har det hele: Den er syrlig, sød, stærk... og bare SÅ lækker.


SPICY RABARBERKOMPOT

Ingredienser:
  • 10 - 12 stilke rabarber (tommelfingertykke) vasket (evt. flækket) og skåret i små stykker (ca. 3 cm) 
  • 1-2 fed hakket hvidløg 
  • 1 tsk. finthakket(!) frisk ingefær 
  • 1/2 rød chili, finthakket 
  • 1/2 stang vanille (skrab kornene ud men brug både korn og stang) 
  • 200 - 300 gr. rørsukker (el. alm. sukker) 
  • En anelse salt og friskkværnet, sort peber

Fremgangsmåde: 

Kom alle rabarberne, vanille (korn + stang) og sukkeret i gryden, og start med kun at komme halvdelen af de øvrige ingredienser i.

Kog det hele ved svag varme til rabarberne begynder at skille ad.

Smag til med mere hvidløg, ingefær og chili (samt evt. sukker, vanillekorn og salt/peber) til kompotten har smag af "det hele", og har en styrke fra chili/hvidløg/ingefær som DU synes om! 

Kog lidt videre til kompotten har den ønskede konsistens (f.eks. som en let flydende marmelade).



Er super hurtig at lave, smager SKØNT(!) og kan pifte enhver doven ret op! 

Holder sig i køleskabet i min. 1 uge - hvis den får lov til at stå så længe. ;-)

Velbekomme!

De mange rabarberplanter i vores runde køkkenhave.
Den er på i alt 800m² og er inddelt
i 6 lagkagestykker...

Hyggeligt besøg i haven...

...da en af "vores" smukke Bambi'er i går formiddags dristede sig ind i vores indkørsel, inspicerede drivhuset udefra og tog for sig af de grønne lækkerier fra både min nyplantede (og endnu meget spinkle) slyngrose og lavendlerne der kanter drivhuset. Ikke mindst slåenbuskene i skellet til nabomarken blev der nydt store mængder af.

ALT(!) for dyrene, så Bambi fik lov til at guffe løs i fred og ro... :-)


Rådyr/Bambi er jo et STORT HIT lige nu, som porcelænsfigurerer etc., og de er bestemt også søde som "kopi", men den ægte vare er og bliver nu allerdejligst.


Mens jeg filmede Bambi luntede en af vores halvtamme fasaner, Fasanus, forbi... :-)

Når man oplever dén slags lige udenfor sine vinduer, SÅ er det altså lidt idyllisk at bo på landet...!

* * * * *

OBS! Mine videoer er ikke af den aller bedste kvalitet, men når man tager i betragtning, at de er filmet med et lille lommekamera [Canon PowerShot SX210 IS], så er de slet ikke så ringe endda...!


tirsdag den 24. maj 2011

Traditionen tro...

...blev Ledreborg Livsstil igen i år en pose blandede bolcher... vejrmæssigt

  • Høj sol på den blå himmel og varme, som viste slotsparken fra sin aller smukkeste side...
  • Vild vind med vindstød, der fik min. 1 flyvsk telt, 1 knust spejl samt varer og stativer på flyvetur på samvittigheden... (jeg slap med skrækken)
    Med vinden fulgte også støvskyer af jord/grus, der lagde sig som et tykt lag på alt og alle...!
  • Tordenvejr med mørke, blå-lilla skyer og buldrende brag, der rungede igennem slotsparken og overdøvede den ellers så idylliske fuglesang...
  • Voldsomme regnbyger, som hurtigt omdannede parken til et sjappende vandland... (heldigvis indtraf dette først søndag eftermiddag, men det kunne godt li-iiige ha' ventet nogle timer extra)...

Det var i år 5. gang jeg havde en stand på Ledreborg Livsstil, og jeg har endnu til gode at opleve det uden én eneste dråbe vand fra vejrguderne!

Traditioner kan være hyggelige og rare, men på lige dét punkt, kunne jeg mægtig godt tænke mig en traditionsfri Livsstilsmesse i 2012... ;-)

torsdag den 19. maj 2011

Er bare SÅ klar...

...til at åbne min stand på
Ledreborg Livsstil
i morgen den 20. maj 2011
kl. 10:00...












M.h.t. farverne faldt mit valg på:
hvid, rosa, pink, turkis, lyseblå...
støvet grøn og GUL...
samt "det løse"!

Yderligere info. om Ledreborg Livsstil på:
www.ledreborglivsstil.dk

Blogtræf på standen
fredag 20/5 kl. 12:00-13:00.
Glæder mig til at hilse på
Loppe og Gitte og de øvrige bloggere,
som kigger forbi!
DU er også velkommen!

SES!

onsdag den 18. maj 2011

Royal komik...

Til jer der ikke så denne spøgefulde collage på Facebook (hvor den florerede i sidste uge), kommer her lidt royal komik...


Næsten for sjovt til at være sandt, ikk'? Og der ER da også tale om en spøg, hvor Disney illustationerne har været en tur igennem Photoshop. Således ser originalerne nemlig ud...


Men uanset... så er det da lidt sjovt alligevel, for der ER bestemt visse lighedspunkter... og det er godt set af vedkommende, der har lavet collagen. ;-)

tirsdag den 17. maj 2011

Jeg H-A-D-E-R det...(!!!!!)

Jeg H-A-D-E-R tanken, idéen, konceptet...
JEG HADER JAGT(!)

...og jeg ser frem til den dag, rollerne bliver byttet om!


Jagtsæsonen... bukkejagten er lige gået ind, og jeg synes, det er en FORFÆRDELIG ÅRSTID(!) på dét område! Når geværsalverne flænser stilheden herude på landet, hvor jeg bor, så bliver jeg ganske enkelt fyldt af VEMOD... og fortvivlelse!

  • Jeg vil ALDRIG forstå, hvordan nogle mennesker kan finde tilfredsstillelse ved at fratage et smukt og uskyldigt dyr livet. (Alle dyr er smukke og uskyldige!)
  • Jeg vil ALDRIG forstå hvordan vi mennersker i det hele taget kan stille os til herre over dyrenes liv...
  • Jeg vil ALDRIG forstå, hvordan nogle mennesker kan opføre sig så FEJT som det er tilfældet med jægere. Kampen menneske/dyr er ULIGE. Jægeren har bøssen, dyret har kun FRYGTEN!
  • Jeg vil ALDRIG forstå, hvad der foregår i en jægers forkvaklede hjerne!
  • Jeg vil ALDRIG forstå ONDSKABEN!

I skrivende stund sniger en jæger sig rundt på marken... og stiller sig i skjul under et stort træ... kun et par hundrede meter fra vores hus... venter på at "vores" skønne rådyr skal dukke frem fra skjulet. JEG HADER DET(!!!!!!!!!!) Jeg sidder her og frygter at høre SKUDDET...! Men jeg håber af hele mit hjerte, at stilheden bevares intakt, og at han således går tomhændet hjem!

Flere i min mands familie er ivrige jægere... desværre! Ellers søde og rare mennesker, men med denne sygelige trang til at dræbe! De kender MIN mening om det... og det gør mig ikke specielt populær! Men... det er bare SÅ gensidigt, kan jeg hilse og sige!

Så... JA... helt seriøst, så ser jeg frem til den dag rollerne bliver byttet om. Så kan de MÅSKE lære det!

* * * * *

[ Og her plejer jeg så at indsætte min signatur med *Smil fra Lisbet*... Men der er absolut I-N-T-E-T at smile over, når emnet er lystmord! ]

mandag den 16. maj 2011

Der var engang...

De er ikke blot smukke, disse gamle lykønskningskort og telegrammer... de vidner også om en for længst svunden tid!


Dette telegram er en hilsen til Mary, på hendes konfirmationsdag, fra Marie... i 1904... [ måske to jævnaldrende veninder? ] Med sirlig hånd har Marie skrevet et lille digt, som handler om at værdsætte sine forældre:

"Glem ej Fader, glem ej Moder
hvor i Verden end du gaar.
Slige Venner som de tvende
aldrig mer paa jord du faar.
 

Ja... jeg ved ikke med dig, men jeg synes, det er så fint og så smukt. En nærhed og respekt mellem mennesker, som man virkelig kan savne i vores verden i dette Herrens år 2011.


lørdag den 14. maj 2011

DIY: Papirmølle / Papermill

Nem, nemmere... PAPIRMØLLE!

Til hverdag og fest... i krukkerne på terrassen el. i altankassen, til [børne]fødselsdagen, studentergildet, grillfesten... you name it! 

Papirmøller er sjove og hyggelige... for børn og barnlige sjæle... og så er de super nemme at fremstille selv.


~~~ D.I.Y.~~~
[ Uden ord / In pictures only ]




[ Klik på billederne for at se dem i større format ]
[ Click the photos for larger versions ]

Watch the spinning papermill


* Have fun *