onsdag den 25. maj 2011

Spicy rabarberkompot

Vores køkkenhave mildt sagt BUGNER af de skønneste, sprøde, velsmagende RABARBER, og en af mine yndlingsopskrifter sommeren igennem er en helt fantastisk kompot, som bare har det hele: Den er syrlig, sød, stærk... og bare SÅ lækker.


SPICY RABARBERKOMPOT

Ingredienser:
  • 10 - 12 stilke rabarber (tommelfingertykke) vasket (evt. flækket) og skåret i små stykker (ca. 3 cm) 
  • 1-2 fed hakket hvidløg 
  • 1 tsk. finthakket(!) frisk ingefær 
  • 1/2 rød chili, finthakket 
  • 1/2 stang vanille (skrab kornene ud men brug både korn og stang) 
  • 200 - 300 gr. rørsukker (el. alm. sukker) 
  • En anelse salt og friskkværnet, sort peber

Fremgangsmåde: 

Kom alle rabarberne, vanille (korn + stang) og sukkeret i gryden, og start med kun at komme halvdelen af de øvrige ingredienser i.

Kog det hele ved svag varme til rabarberne begynder at skille ad.

Smag til med mere hvidløg, ingefær og chili (samt evt. sukker, vanillekorn og salt/peber) til kompotten har smag af "det hele", og har en styrke fra chili/hvidløg/ingefær som DU synes om! 

Kog lidt videre til kompotten har den ønskede konsistens (f.eks. som en let flydende marmelade).



Er super hurtig at lave, smager SKØNT(!) og kan pifte enhver doven ret op! 

Holder sig i køleskabet i min. 1 uge - hvis den får lov til at stå så længe. ;-)

Velbekomme!

De mange rabarberplanter i vores runde køkkenhave.
Den er på i alt 800m² og er inddelt
i 6 lagkagestykker...

7 kommentarer:

  1. Mums...bare det var mig med alle de rabarber i haven. Jeg satte en sidste år, men den er desværre afgået ved døden...øv!

    Måske jeg skulle prøve en krukke i stedet for....

    SvarSlet
  2. Uhm, lyder helt vildt spændende - det skal da prøves som en ny variant

    Apropos: Så hyggede vi igår med forårskoteletter med rabarberkompot og purløgskartofler. Dog var rabarberkompotten, kun med kanel og sukker - guf i børnehøjde.

    Mille

    SvarSlet
  3. Hej Gitte,

    Nej, det er ikke rabarber vi mangler... ;-)
    Desværre er det jo kun en brøkdel(!) der bliver brugt, men vi deler rundhåndet ud af dem, i det omfang familie, venner og naboer er interesserede. (Kommer du forbi en dag, så er der bestemt også rabarber til dig. :-))

    Rabarber kan vist sagtens vokse i en stor krukke, så du må prøve igen.

    *SMIL* fra Lisbet

    SvarSlet
  4. Hej Mille,

    Ja, hvis du/I er til det lidt spicy køkken, så MÅ du prøve opskriften, for det smager absolut himmelsk.

    Purløgskartofler minder mig om sol og sommer... Lækkert!

    *SMIL* fra Lisbet

    SvarSlet
  5. Det lyder lækkert! Elsker alt med rabarber og har selv et stort bed i haven, så der laves altid hjemmebagt rabarberroulade, rabarber crumble, rabarbertærte eller andet til børnenes fødselsdage hen over sommeren. Håber at du fik solgt en masse på messen i weekend og tak for den søde hilsen. Fortsat god dag og knus fra Anne

    SvarSlet
  6. Hej Lisbet

    Hvor er du sød...Jeg er jo ikke så langt fra de kanter, så det tilbud vil jeg helt sikkert benytte mig af ;-) Det er helt vildt så mange I har i haven...og de smager så skønt efter tilberedning og den lagkage køkkenhave må jeg da bare se ;-)

    Vi må finde en dag...

    Knus Gitte

    SvarSlet
  7. Tak for en spændende opskrift, Lisbet, det lyder meget lækkert med chili! Den skal prøves :-)

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.