onsdag den 4. december 2013

[TIP] Få styr på alfabetet ...


Forleden dag fandt jeg et alfabet sæt (til fondant) i Søstrene Grene. Super heldigt - for det var lige, hvad jeg stod og manglede! Nu hvor jeg skal tage det i brug (ikke til fondant/kager men til ler), får jeg pludselig endnu flere grå hår i hovedet, end jeg har i forvejen ...

Fordi: Først er der forarbejdet med at klippe bogstaverne fra hinanden, og dét er helt okay (fik ikke taget foto af bogstaverne, inden de blev skilt ad - så ikke just, at de kandiderede til et blogindlæg). Men ... så er det, tanken slår mig, hvordan pokker får jeg styr på bogstaverne, når jeg skal bruge dem - og ser med gru irritation i øjnene, at jeg kommer til at spilde a-aaalt for lang tid på at vende og dreje hver eneste lillebitte, gule dims, for at finde det rette bogstav. Hmmm ...!

MEN(!) - så får jeg en lys idé, som tager mig ca. 10 minutter at udføre, og som med garanti har sparet mig mange minutter og for ditto grå hår. Nu er der simpelthen bare styr på hele alfabetet - og tallene med!Jeg har taget det transparente "låg" fra indpakningen, klippet det overflødige væk, kørt baner af "Roll on tape" hen over bunden, og sat bogstaverne op i alfabetisk rækkefølge. Bum!

Så enkelt kan det gøres, og du er mere end velkommen til at gøre mig kunsten efter!

Og nu vil jeg gå i gang med at lege arbejde med ler OG bogstaver ...! Nårh nej - jeg skal lige sy-i-papir først! Har mange bolde i luften forud for et julemarked! ;-)

~ Nyd dagen! ~

*SMIL*
fra Lisbet

Follow on Bloglovin

7 kommentarer:

 1. I hvor ser det herligt ud.....! God idé!! Hvad er Roll on tape lige for noget?

  Er der en øvre grænse for, hvor mange alfabeter må man have i sit krearum? (Og ser jeg rigtigt, at der ikke er Æ, Ø og Å?)

  Kærlig hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. *HIHI* Susanne ... nej, der er overhovedet I-N-G-E-N øvre grænse for, hvor meget man have af hver slags i sit krea-rum ... heller ikke alfabeter. ;-)

   Roll-on-tape er sådan en plastik-tingest, hvor taperullen sidder indeni ... Det er den røde "maskine", som lige anes på billederne. (Måske jeg skulle indsætte et link til Google ... gør jeg lige! ;-) ) Alm. dobbeltklæbende tape er lige så godt, men Roll-on er bare nemmere!

   Ja, du ser rigtigt: ÆØÅ er ikke med i alfabetet her. Men det er jo nemt at tilføje en streg igennem O'et, og en bolle/prik over A'et til Ø og Å ... Lidt mere kreativ skal man være med Æ, men mon ikke det går an på én el. anden måde, hvis man skal bruge disse bogstaver.

   KH, Lisbet

   Slet
 2. Genialt og ganske simpelt. Jeg har nemlig også købt alfabetet og stået og rodet i æsken for at finde lige det rette bogstav... Jeg må ha lavet det samme system som dig.
  Tak for deling:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at du kan bruge idéen, Jonna. :-)
   Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab, men somme tider er det de mest enkle idéer, der er de bedste.
   *SMIL* fra Lisbet

   Slet
 3. Kanaan du huske prisen på det?

  SvarSlet
 4. Super ide...det vil jeg også prøve, når jeg tager hul på pakken hihi. Mr. G undrede sig over, hvad jeg dog skal bruge dem til ;-)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.