mandag den 15. juli 2013

Undtagelsen der bekræfter reglen ...

- er denne cupcake, som jeg har hæklet efter opskriften i bogen "Hæklede cupcakes" ...Når jeg hækler, så foregår det stort set altid uden opskrift, da jeg hellere vil lave unika frem for stangvarer, og mit temperament passer også bedre til frihækling ...! Men jeg blev alligevel fristet til at afprøve Elenas opskrift på de hjemmelavede cupcakes.

Jeg må dog tilstå, at jeg improviserede lidt, da jeg skulle hækle top og bund sammen. Og for en gangs skyld benyttede jeg ikke "hele farveladen", men nøjedes med en enkelt farve - da det jo kun var en prøve - om jeg overhovedet kunne finde ud af at hækle andres opskrifter ... og det gik da meget godt.Opskriften på sommerfuglen er også i Elenas fine, nye hæklebog, og det er en rigtig god måde at hækle de små vingede væsener på.

Det bliver nok kun til denne ene, meget lidt farvestrålende cupcake fra min hånd, men sommerfuglen kunne jeg godt finde på at hækle en hel sommerfuglefarm af og sætte på en gren eller sy sammen på symaskine til lange ranker ...!

Efter en lille hæklepause, har jeg atter fattet hæklenålen - bare for hyggens skyld ... og hvad der kommer ud af dét, viser jeg måske her på bloggen en af dagene!

*SMIL*
fra Lisbet

Follow on Bloglovin

4 kommentarer:

 1. Jeg fik Elena's fine bog i fødselsdagsgave. Og jeg har endnu ikke fundet ud af at hækle sommerfugle, men måske hendes opskrift er til at finde ud af :)
  Fin cupcake du fik lavet :)

  SvarSlet
 2. Skal jeg betro dig noget, Majbrit? Sommerfuglen hæklede jeg heller ikke korrekt sådan lige med det samme, MEN(!) når man finder ud af hvordan og hvorledes, så er det SÅ nemt og indlysende!

  Sommerfuglen hækles ud-i-ét sådan:

  Når man har hæklet starten med rækken af luftmasker, så hækler man den lille vinge nederst til højre, så den store vinge øverst til højre, så den store vinge øverst til venstre, og den lille vinge nederst til venstre ... og så hækler men kroppen i mellemrummene (mellem de 2 par vinger / 1 par = stor + lille) - start mellem de 2 små vinger og afslut mellem de 2 store vinger. Til sidst binder man en samlet knude på de 2 garnender og klipper dem af, så de danner følehornene.

  Mon det hjalp lidt? :-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tip, det prøver jeg lige senere (lige nu er der kylling i ovnen). Så med hjælp fra bogen, og denne her beskrivelse, kan det være at jeg endelig kan få hæklet en sommerfugl :D

   Slet
 3. Hehe... ensfarvet! Sød sommerfugl, det må der da kunne komme noget sjovt ud af : )

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.