fredag den 26. august 2011

Autografer # 01 - En stor klovn...

For et par uger siden så jeg et indlæg på Milles blog Design À la Camara, om klovnen Charlie Rivel... og kom i den forbindelse til at tænke på min gamle autografbog (fra midten af 1970'erne), hvor den kendte klovn engang satte sin meget personlige signatur.

Nu har jeg fundet min autografsamling frem fra gemmerne, og som den første skal I selvfølgelig se denne:

[ Charlie Rivel -
Se ansigtet til venstre med klovnenæse ]
"Jeg præsenterer mig aldrig som klovn.
For resten af verden er fyldt med klovne,
der ikke får penge for det."
[Citat: Charlie Rivel]
For jer der er for unge til at ha' kendt noget til Charlie Rivel, el. jer der blot har glemt hvem han var, så se med her:Kvinden i det hvide outfit er Charlie Rivel's datter, Pauline Schumann, som også signerede min autografbog ved samme lejlighed som sin far.


Du kan læse mere om Charlie Rivel på Milles blog eller på Wikipedia.

* * * * *

Mon ikke mange af os på ét el. andet tidspunkt i livet har haft en større el. mindre autografsamling... el. måske bare en enkelt el. 2 signaturer fra en kändis?

Jeg har haft 2 perioder i mit liv, hvor jeg "samlede" på de kendtes krusseduller, og jeg har stadigvæk nogle af dem i gemmerne. Andre har jeg foræret væk el. solgt...! I dag siger det der med autografer mig ikke rigtig noget, men der ER da nogle stykker i samlingen, som jeg alligevel synes er ganske interessante - af den ene el. anden grund... og dem får I snart at se... ;-)

Har du samlet på autografer? Måske gør du det nu? Eller synes du [også] det er lidt ligegyldigt, at en "mere el. mindre kendt" har skriblet på et stykke papir? Fortæl - fortæl!

3 kommentarer:

 1. .....har aldrig samlet på autografer.........men har dog sammen med børnene en krussedulle og en tegning af Jørgen Klevin.....hvor mon den er?.....hvor er Charlie Rivel skøn......ham kendte jeg ikke.....jeg får altid sådan en lyst til at hjælpe de "stakkels klovne".......så livet ikke er så kompliceret.......

  SvarSlet
 2. @ BruunsBolig:

  God pointe du har der... med at hjælpe de "stakkels klovne"... fordi - det går jo altid galt.

  Faktisk har jeg aldrig været specielt begejstret for klovne, men Charlie Rivel oplevede jeg alligevel nogle gange, da han var en del af "pakken" i en sommerrevy.

  En Jørgen Klevin signatur MED tegning hører da til blandt kræset...! Hvis du finder den en dag, så poster du den måske på din blog? Ku' være sjovt at se den! ;-)

  God weekend ♥

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig hobby - nej, jeg har aldrig selv samlet på autografer, men på så meget andet: bøger, plader og en overgang var det smukt, farvet glas. Nu er det fotograferingen, der er min store lidenskab. Ja, jeg kan også huske, at Pauline Schumann blev sin fars tro følgesvend i hans senere år. Klovnens liv er nok ikke helt så glamourøst, som man skulle tro ...
  Klem og en rigtig god fredag til dig, Lisbet!

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.