tirsdag den 16. august 2011

Fantastiske vintage tasker...

...fra amerikanske Enid Collins

Unikke, håndlavede tasker af kanvas, læder og træ dekoreret med fantasifulde motiver og påsatte farverige plastiksprismer, perler og gyldne blonder. Enid Collins startede sin taskeproduktion i USA i midten af 1940'erne, og produktionen fortsatte til engang først i 1970'erne.

For nogle år siden lykkedes det mig at få fat i 3 eksemplarer af de populære tasker. De to fik jeg hurtigt solgt i min webshop [ deFINEting.dk ]. Den tredje... med det skønneste, farverige blomsterflor (på billederne herunder), den nænnede jeg ganske enkelt ikke at skille mig af med igen, og valgte derfor at beholde den selv!


Ud over taskerne af kanvas, designede Enid Collins også nogle meget dekorative, firkantede tasker helt i træ, "Box Bags".

Her i Danmark kan du finde taskerne (både dem af kanvas og dem af træ) hos Blandet Landhandel, som altid har et pænt udvalg. På websiten kan du også få lidt baggrundsviden om Enid Collins, kvinden bag taskerne.

Lige p.t. har Blandet Landhandel en lys pendant til min "Flower Basket" til kr. 1500,- hvis du skulle være interesseret! ;-)

Taskerne sælges bl.a. også på eBay.com. Søg blot på "Enid Collins". Priserne kan være noget pebrede, men svinger en del, bl.a. i forhold til motiver, stand og popularitet. Og så er der mange sælgere, som udelukkende sender til kunder i USA.

OBS! Vær opmærksom på, at der også sælges kopier af de populære tasker, så hvis du kun er til originaler, så sørg for, at der er de originale EC-stempler og titel printet såvel indeni tasken som udenpå.

Er du allerede den lykkelige ejer af en Enid Collins Original, og har lyst til at flashe den for andre E.C.-fans, så er der en helt speciel website til dét formål... HER! Og min taske finder du HER på det pågældende sted.


4 kommentarer:

 1. Sikke en skøn taske med alle *bling bling* detaljerne! Jeg er ikke selv typen, der kunne gå med sådan noget, men jeg elsker, når folk giver den gas! Jeg er mere til afrikanske kurvetasker og har en velsignet masse af dem :-)
  Klem og ha' en fin dag, Lisbet!

  SvarSlet
 2. Hej Madame G, Tasken har også kun været i brug for mit vedkommende en enkelt gang til en stor fest. Jeg er ikke taske-freak (som så mange andre Q'er), og årsagen til at jeg beholdt tasken var FARVERNE... og det "lidt kitschede" look. Jeg er mest til Noa-Noa's lærredstasker med skulderrem. De er så nemme at ha' med. ;-)

  *KLEM* og go' dag til dig...
  [ ♥ Lisbet ]

  SvarSlet
 3. Sikke et storslået indlæg og sikken en historie - og alt det du har gemmerne - det skab du holder dig må rumme på masser af underskønne klenoider.

  Fantastisk indlæg med masser af aha-oplysninger af en velholdt E.C. taske. Ud og flashe den lidt mere.

  SvarSlet
 4. kan godt forstå du beholdte den!! den er bare SÅ fin. Så den online for nogen år siden, har været forelsket i dem lige siden. Jeg ville nok ikke gå med dem selv, men bare have dem stående fremme og nyde at se på :)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.