mandag den 17. december 2012

Ingen fare for forveksling

I sidste uge fik jeg langt om længe
bagt lidt julesmåkager.

2 forskellige slags for at være helt præcis:

Camilla Plums "Himmelske småkager" (som jeg kalder dem)
og Mette Blomsterbergs "Brunkager".

De "Himmelske småkager" blev SÅ gode
(altså lige med undtagelse af den første pladefuld,
som jeg glemte i ovnen...
Man SKAL jo li-iiige i gang, ik'?)

Men BRUNKAGERNE derimod, de kiksede TOTALT!!!

De smager fint nok,
men udseendet er SÅ langt fra bestået!


Som min kære mand udtrykte det,
"Så er der ingen fare for, at de bliver forvekslet med de købte brunkager!"
Og dét han har jo lissom ret i!
(Det skulle tages som et kompliment... lød det bagefter!)

Jeg aner simpelthen ikke, hvad der gik galt i bageprocessen!
Opskriften blev fulgt slavisk...!

Den tunge dej blev med besvær trykket flad
i en lille bradepande og sat på køl natten over.
Den efterfølgende dag skulle dejen skæres i stænger
og derefter i tynde skiver...
Dejen faldt fuldstændig fra hinanden
- eller i hvert fald næsten!


Dette lille bjerg af smuldret dej
måtte jeg kassere!

Jeg bagte også brunkagerne sidste år, og da blev de perfekte,
så jeg er ét stort spørgsmålstegn!

Jeg er ikke den store kage-bage-mester
(er bedre til brød),
men en gang brunkager skulle jeg nok ku' klare!

Som sagt skrevet, så SMAGER misfostrene fint nok,
og det er vel egentlig også det vigtigste!

Men... alligevel!!!

Måske du har prøvet noget lignende?
Kan du slå mine brunkager i grimhed?
(Tror jeg ikke!)


*SMIL*
fra Lisbet

5 kommentarer:

  1. Jeg har lavet de første vanillekranse, siden jeg var barn. Troede man kunne komme dejen i en dertil indrettet plastpose og sprøjte den fint ud ligesom flødeskum. Det kan man så ikke. Posen revnede, også selv om jeg brugte dobbelt. De blev så grimme, at ingen kan beskylde mig for at have opfundet hjulet - eller noget andet rundt!
    Men de smagte godt. Desuden var halvdelen af den "negerudgavn" og resten meget blege. Tror der er noget galt med min ovn?
    Nu har jeg fået en kødhakker, der har en dims til vanillekranse... så den må jeg prøve. God aften:-) Og de ser nu altså fine, rustikke og meget autentiske ud, dine kager!

    SvarSlet
  2. Jeg lavede dej til brunkager igår, de har nu stået på køl i et døgn og når bette pigen er puttet skal der gang i bagningen. Jeg bruger altid opskriften fra Kransekageuset. Knus Heidi

    SvarSlet
  3. Jeg har prøvet noget lignende med honningkager. Min dej så grangiveligt ud som det du har kasseret. Eneste forskel er at mine honningkager absolut ikke var værd at sætte tænderne i.
    Skidt med udsenenet, det vigtigste er alligevel smagen :-)

    Kh. Anne-Mette/Hverdag på Æblelunden

    SvarSlet
  4. Hejsa
    Jeg har også lige lagt dejen til ovenstående brunkager fra Mette Blomsterberg ... Jeg smuttede ikke mandlerne som jeg kan se at du heller ikke havde gjort (det står der nemlig ikke noget om i opskriften)... Efter jeg var færdig med dejen kom jeg i tvivl om mandlerne og fandt udsendelsen på nettet ... Og ganske rigtigt, mandlerne skulle være smuttede - hun sagde endda, at hvis man brugte mandlerne med skal på, ville det måske smuldre fra hinanden ...
    Måske er det der er sket for dig ... (Det vil nok også ske for mig i morgen, når mine skal bages ...
    Kh Dorthe - Pigekammeret

    SvarSlet
  5. Hej Lisbet - lidt forsinket at kommentere men det sker der jo ikke noget ved :-) Så er vi måske alle en smule klogere næste år :-) :-)

    Jeg tror Dorthe har fat i den lange ende; JEG bagte også småkagerne sidste år - perfekt resultat. I år ligner de dine :-) :-) (men som du siger smager de skønt!! Og jeg var virkelig i tvivl skal - eller ikke-skal.Jeg var sikker på det fint gik med skal - men er ret sikker på dét er årsagen til "grimheden"

    Alligevel vil jeg nu gå ud i skabet og hente et par stykker. Og nyde dem. Og huske næste år :-) :-) Glædelig jul...

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.