tirsdag den 27. august 2013

Cool Skovtrold ...
Denne fantastisk flotte svamp i gule og orange nuancer har slået sig ned i et stort, gammelt egetræ i vores lokale skov. Jeg har googlet mig frem til, at det er en Svovlporesvamp [Laetiporus sulphureus]... (okay - så lærte jeg lige en ny svampeart dér!)

Da man ikke umiddelbart ville kunne få fornemmelsen af svampens pæne størrelse på et foto, så blev den iført mine solbriller, så der var lidt at sammenligne med.

- og iført solbriller, havde Svovlporesvampen pludselig forvandlet sig til en Cool Skovtrold ...!

Der var en lignende svamp i træet sidste år [som jeg viste i dette blogindlæg]. D.v.s. den er der stadigvæk og ses højere oppe på fotoet af træstammen - indtørret og farveløs.

Nårh ja ... og så er Svovlporesvamp spiselig, men dét springer jeg jo over [som jeg fortalte om i mit forrige blogindlæg]. Så jeg vil nøjes med at hilse på min nye ven, skovtrolden, når jeg går ture med Milou eller snupper en tur på cyklen.

*SMIL*
fra Lisbet

Follow on Bloglovin

4 kommentarer:

 1. Hold fast hvor er den flot den svamp - og så er jeg vild med den humor, der giver svampen solbriller på:)
  Herligt, Lisbet!

  *SMIL* Dorthe

  SvarSlet
 2. Cool Skovtrold :-) Nu kommer tiden, hvor vi kan nyde synet af de mange arter af svampe. *Klem* og god onsdag til dig!

  SvarSlet
 3. Dejligt med en venligsindet skovtrold;0)

  SvarSlet
 4. Skøn svamp - nu med briller!
  Det er godt med de der daglige gå/cykelture rundt i sit lokalområde, som giver mulighed for at følge med i årets skiftende vegetationer. Spændende hvor egetræet, får svam næste år :-)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.