lørdag den 23. april 2011

Slaraffenland for havefolket...

På en solbeskinnet lørdag sidst i april måned er der intet så skønt som at aflægge den foretrukne planteskole et besøg og lade sig inspirere... og lidt til og meget mere!

Vores lørdag gik til Hobbyland Havecenter i Roskilde, som er ét stor Slaraffenland for havefolket, og vi fik "provianteret" ganske pænt af både sommerblomster, stauder, krydderurter, buketroser, klatreroser, laurbær, blåregn og stikløg.

Faktisk måtte jeg afsted til havecenteret en extra gang, da vi fik en idé til haven, hvor vi skulle bruge 2 extra eksemplarer af dronningebusken...!

Her er et lille udpluk af herlighederne vi havde med hjem til Tokkerup...

Opstammet laurbær, akeleje,
forglem-mig-ej, pink marguerit,
rosmarin, dronningebusk

Smukke akelejer i flere farver i samme plante!

Pink marguerit og blå forglem-mig-ej

Wisteria Lane a'la Tokkerup

I flere år har jeg brændende ønsket mig en blåregn, og langt om længe fik jeg i dag investeret i et eksemplar... Jeg har plantet den ud [i gulvet] i drivhuset, og nu vil jeg så væbne mig med en god portion tålmodighed alt imens jeg drømmer om, at den vokser sig stor, flot og frodig...!

Wisteria er det engelske navn for Blåregn. Wisteria Lane er gaden, hvor de desperate husmødre (Desperate Housevives) bor...

Det er nu ikke TV-serien, der har inspireret mig til drømmen om et eksemplar, men derimod mine sommerferier i Provence, hvor blåregnen stortrives...!

Blåregn "Wisteria - prolific"

Apropos Provence... så investerede jeg også i en opstammet laurbær, som er plantet ud i en af vores smukke, store provencekrukker, som vi har haft med hjem fra det sydfranske...!

En del af indkøbene er blevet plantet ud i haven, køkkenhaven og drivhuset i dag. Resten ordner vi de kommende påskedage...!

Og så skal jeg nok snart vise nogle fotos fra mit kære drivhus! Måske i morgen... ;-)

På gensyn!

3 kommentarer:

 1. Sikke nogle skønne ting du er kommet hjem med! En blåregn er også en af mine yndlingsplanter. Jeg har desværre ingen selv,men nyder andres :-)
  Glæder mig til billeder af dit drivhus. Ha' en god påskedag!

  SvarSlet
 2. Skøn høst du har gjort dig ;0) Knus Anne

  SvarSlet
 3. Åhhh blåregn....
  Havde 40-års bryllupsdag for et par måneder siden og blev den dag lovet bl.a. en blåregn. Vi skal ha´ nedlagt en hæk og sat raftehegn i stedet. Det skal bære en skøn blåregen og datter, sønner og svigerdøtre har givet tilsagn om hjælp....
  Det blev der ikke stunder til i påsken, men jeg er en tålmodig sjæl....
  Er nødt til at holde mig fra planteskoler, går amok :O)
  Kh. Lene.

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.