søndag den 6. februar 2011

Lav dine egne papir-potter...

Sidste forår da mit nyerhvervede Juliana drivhus blev taget i brug, købte jeg mig næsten fattig i Jiffy-potter, da der skulle sås blomster og grønt til køkkenhaven. 

Men... i år har jeg fundet på noget helt andet: En POT MAKER!
Min nye Pot Maker, som jeg bestilte hos Frøbutikken.dk

På én el. anden udenlandsk website faldt jeg en dag over en smart tingest, med hvilken man kan fremtrylle papir-potter af avispapir. Lige så godt som Jiffy'erne... men meget billigere. Godt nok skal pot makeren betales, men med mit forbrug tjener den sig hurtigt hjem igen. Jeg fandt en dansk forhandler på nettet, Frøbutikken.dk, og modtog den allerede dagen efter med posten.


Jeg har endnu ikke prøvet at lave potter af avispapir (der er jo lidt tid endnu, til jeg kan komme i gang i drivhuset, når det ikke er opvarmet som f.eks. hos Claus Dalby) men med andet papir, kan man fremtrylle de sødeste, små papir-potter, hvis anvendelse kun fantasien sætter grænser for.Til potterne på billedet har jeg brugt: Gavepapir, origami papir, karduspapir, gl. nodepapir, papir fra en vintage notesbog og alm. hvidt printerpapir. Og så har jeg pyntet dem med snor og bånd etc. ligesom nogle af dem har udstansede kanter el. er klippet med en motiv-saks.

Brug potterne som små portions-skåle til nødder/peanuts, fredagsslik til ungerne etc., som potteskjuler til mini-planter, el. giv dem en gang lak indvendigt og brug dem til fyrfadslys.

Idé: Skal du have fest, så lav en papir-potte (i et design der matcher borddækningen) til hver kuvert og fyld den med ét el. andet som passer til menuen... I samme forbindelse kan potterne med fordel [med navn] anvendes som bordkort.

OBS! Man KAN selvfølgelig lave papir-potterne uden Pot Makeren, f.eks. kan en flaske sagtens anvendes, men som bekendt bliver alt lidt nemmere, når man har det rette værktøj til fremstillingen. 

Og så glæder jeg mig i øvrigt rigtig meget til at komme i gang med at lave oceaner af papirpotter, til sommerens blomster og grøntsager! Venter kun på Fru Forår...!

God fornøjelse! :-)

 

10 kommentarer:

 1. Har set den mange gange på Savillas men syntes den var lidt pebret, der kostede den 149 kr.
  Men med de fine potter du har lavet, er det jo en god en og have.
  De er bare så søde, med et lille fyrfadsglas i ville de jo være perfekt til min søn´s konfirmation.
  Tak for ideen.
  Må vidst heller få købt mig en..
  Knus Fra Susi

  SvarSlet
 2. 149,- kr. det er da et fund, Susi. Jeg har givet 189,- for min Pot Maker + porto (i alt kr. 236,- og dét syntes jeg var lidt pebret, men jeg måtte(!) altså bare eje den).
  Pot Makeren findes i 2 størrelser. Der er en størrelse lidt mindre end min, og den koster "kun" 169,- hos Frøbutikken.dk.

  Ja, du må ha' dig et eksemplar også, og det vil da være oplagt at lave fine potter til konfirmations-bordet. :-)

  Go'nat fra Sjælland...
  /Lisbet

  SvarSlet
 3. Hej Lisbet. Papirpotterene florerer i blogland hvert eneste forår, men det er første gang jeg har set den helt oplagte ide at bruge andet papir til hyggelige pyntepotter inden det bliver tid til at så. GENIALT. Når jeg skal så må jeg indrømme at jeg foretrækker plastikpotter (som jeg vasker og genbruger fra år til år) fordi papirspotter holder knap så godt på fugten.

  p.s.: Du ved det måske ikke men det er realt kun blogspotbrugere der kan kommenterer hos dig. Jeg bruger min henvisningsblog og dér kan du læse hvordan du kan ændre indstillingerne hvis du har lyst.

  SvarSlet
 4. Hej Marina,

  Tak for din glade kommentar.

  Ang. potter til såning, så sætter jeg Jiffy/papirpotterne i gamle alu-forme (bl.a. brød-/randforme etc.), og det synes jeg hjælper rigtig godt til med at holde på fugtigheden. Jeg har også stakkevis af sorte genbrugs-plastikpotter, og de bliver brugt til den første udplantning af de spæde planter.

  M.h.t. min blog her, så har jeg stadigvæk en del at lære i den tekniske afdeling. Så tips og idéer modtages med kyshånd. :-)

  Mine indstillinger er sat til OpenID, da jeg umiddelbart ser det som det bedste af de 4 alternativer på Blogspot. Jeg vil helst undgå anonyme kommentarer (man må stå ved, hvad man skriver), og iflg. drop-down-listen ("Kommenter som:") er der både WordPress, Typepad, LiveJournal, AIM... og OpenID, så jeg troede de alle kunne deltage! Men... måske ikke alligevel(?) Jeg må lige tjekke det ud...

  Tak for tippet, Marina, jeg suser straks forbi din blog!

  Smil fra,

  Lisbet :-)

  SvarSlet
 5. Ja jeg ved godt at det er sådan de skriver, men det virker ikke og har aldrig gjort det. Jeg ved wordpress brugere har samme problmer så det er ikke bare typepad som jeg troede i starten.

  Anonyme kommentarer er jo tit ikke rigtigt anonyme, det er bare folk der ikke har en webside. Typisk underskriver de sig med et navn (tjek Claus blog, han får masser af teknisk set anonyme kommentarer). Du kan jo bare skrive at helt anonyme kommentarer (dem hvor man ikke lige har skrevet et navn) fjernes hvis det er vigtigt for dig. I praksis har jeg aldrig set det give større problmer.

  SvarSlet
 6. Nå men jeg kan jo kommenterer som mig selv. Hvor dejligt.

  Hav en dejlig dag.

  SvarSlet
 7. Hej igen Marina,

  Straks efter jeg havde skrevet mit forrige svar til dig, gik jeg ind i bloggens indstillinger og ændrede det, således at ALLE - med el. uden OpenID - nu kan kommentere.

  Det var vist meget godt, jeg lige fik det på plads. Tak for tippet. :-)

  Smil fra
  Lisbet

  SvarSlet
 8. Kære Lisbet.
  Tak for tippet og inspirationen til at lave potter i alle mulige variationer. :-)

  Mange hilsener Solsikke

  SvarSlet
 9. Kære Solsikke,

  Velbekomme! Håber du kan få glæde af idéen! :-)

  Smil fra Lisbet

  SvarSlet
 10. Det var en skøn anvendelse af din potmaker. Jeg brugte en flaske og det gik vældig stærkt, så på den måde ville de ikke blive så fine, men med lidt øvelse tror jeg de ville blive pæne.
  Vi har konfirmation om et år, og så kunne vi jo lave ens potter til dagen...
  Klem

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.