tirsdag den 22. februar 2011

D.I.Y.: Pompon af muffinsforme

Indrømmet: Jeg har en svaghed for... MUFFINSFORME(!!!)

Ikke fordi jeg bager specielt mange muffins el. cupcakes. Jeg begejstres ganske enkelt over de fine mønstre og farver... og fordi de er af PAPIR(!) Har altid været vild med papir. Og jeg har MANGE muffinsforme, for ser jeg et mønster jeg ikke har - og som jeg bare MÅ eje, så kan jeg slet ikke lade være med at købe...

Heldigvis kan de fine små papirforme jo bruges til forskellige D.I.Y.-projekter... bl.a. POMPON'er. Jeg har her anvendt de små konfekt-forme, men alle størrelser kan bruges.

Du skal bruge:
15 muffinsforme af papir
bomuldssnor
2 træperler
nål m/stort øje

Inden du går i gang med at trække formene på snoren, glatter du dem først lidt ud, for derefter at kramme dem helt sammen til en papirkugle, og så glatter du dem ud igen, men IKKE helt, da de skal krølle lidt for at give pompon'en fylde.

Slå knude på snoren i den ene ende og træk den 1. perle på. Træk derefter papirformene på snoren skiftevis med den farvede side ned/op (start og slut således at farven er yderst). Slut af med at trække den 2. perle på snoren, stram til og slå knude så tæt på perle/papir som muligt.

Fold/kram nu papiret så det danner en kugle/pompon... Papiret i enderne skal foldes/krammes meget, hvorimod det der er i midten kun skal foldes/krammes en smule. Prøv dig frem til pompon'en har den rigtige facon.

Pompon'erne kan pynte mange steder: På et skab (som på billedet), på en krog/knage, i vinduet, på en gren, og (når den tid kommer) så er de også super velegnet til juletræet.

AKTUELT: Snart er det jo Fastelavn, så der kan de pynte fint på fastelavnsriset.

TIPS: Du kan også nøjes med at lave 1/2 pompon, så har du en smuk blomst, som f.eks. kan bindes på en gren el. som extra fin pynt til gaveindpakningen...

God fornøjelse :-)


5 kommentarer:

 1. Ja det kunne de jo faktisk de fine forme, pynte på fastelavnsriset...

  Jeg blogger en del om traditioner og lige om lidt naturligvis om fastelavn. Af og til låner jeg også en ide fra blogland til temaerne. Må jeg låne et billed af dine pompons og linke til din idé. Jeg skriver naturligvis som altid at det er dit billed. Billedet er bare en god ide hvis man skal lokke folk til at klikke sig på besøg.

  SvarSlet
 2. Super skøn idé! Hvor kan man opdrive de fine prikkede forme?

  SvarSlet
 3. @ Pi Andrea: Tak :-)

  @ Marina: Har sendt dig en mail med svar på dit spg. :-)

  @ Christina: Papirformene jeg har anvendt her, har jeg købt hos 'Søstrene Grene'. Fra tid til anden kan man finde fine papirforme hos 'Netto' (i denne uge har de nogle med prikker, tern og roser), og hos 'sukkerblomst.dk' er der også et fint udvalg af prikkede eksemplarer.

  Tak for jeres hyggelige kommentarer. :-)

  Smil fra Lisbet

  SvarSlet
 4. Å! Så fin blogg du hadde! Og her viser du en god ide! :)


  Klem Ellen :)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.