mandag den 23. juni 2014

Rabarbersaft [Opskrift]



Rabarbersaft

Ingredienser

750 gr rabarber - vasket og skåret i 1 cm stykker
1½ ltr koldt vand
3 dl sukker
1½ vanillestang - skrab kornene ud inden korn + stang kommes i gryden
3 stjerneanis (kan udelades)

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne op i en gryde, bring det i kog og lad det koge i 8-10 min.

Tag det af varmen og lad det afkøle.

Skyl flasker med kogende vand og skyl dem evt. med atamon.

Sigt saften igennem en alm si og hæld den på flaskerne. Opbevares i køleskab.

Den færdige saft

Fortynd saften med koldt vand.
Blandingsforhold afhænger bl.a. af, hvor søde rabarberne er, og hvor stærk du foretrækker saften.

Tip

Er saften blevet for syrlig, hæld den tilbage i gryden, tilsæt lidt mere sukker (smag til) og lad den koge et kort øjeblik til sukkeret er opløst.

BONUS TIP!
Smid ikke "raberbermosen" ud, men brug den som marmelade, evt. blandet med lidt hakkede mandler, jordbærstykker etc., anvend den i lagkagen eller som topping på morgenmaden.

Foto:
De sorte prikker i saften er vanillekorn. Hæld saften igennem et klæde, hvis ikke du ønsker "prikkerne".

*SMIL*
fra Lisbet

Follow on Bloglovin

1 kommentar:

  1. Åh. Det er næsten så pænt, det ikke kan drikkes ;-) Tøsefint. Og sikkert godt til drinks.

    - Anne

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.