onsdag den 21. september 2011

Verdens lækreste marmelade...

...i hvert fald hvis du spørger mig! 

Blommemarmelade
med valnødder og citrusfrugter

[ Sæsonens produktion af yndlingsmarmeladen ]

Ingredienser (dobbeltportion):

2 kg. blommer (jeg foretrækker Victoria blommer)
Revet skal af 1 øko. appelsin
Saft af 3 appelsiner
Saft af 3/4 citron (trekvart)
150 gr. hakkede valnøddekerner (gerne endnu flere!)
1 dl. Madeira
1 kg. rørsukker
Ca. 5½ tsk. rød Melatin (til marmelade)
Atamon

Fremgangsmåde:
  • Skyl blommerne, halver dem og fjern stenene.
  • Kog under låg i 10 minutter med appelsinskal og appelsin-/citronsaft.
  • Tilsæt sukkeret (gem 4 spsk.) og kog i yderligere 5 minutter.
  • Hakkede valnødder og Madeira tilsættes.
  • Rød Melatin blandes godt med de sidste 4 spsk. sukker og hældes i den kogende frugt under omrøring. Kog videre i 2 minutter.
  • Skol marmeladeglassene og skyl dem med Atamon.
  • Hæld marmeladen på glassene og luk straks.
  • Efter afkøling skal marmeladen opbevares i køleskab.

Jeg lavede denne marmelade første gang for 3 år siden (da naboens Victoria blommetræ mildt sagt bugnede af store, flotte frugter, og vi fik et par spandfulde!), og fra da af var jeg 100%-ubetinget-blommemarmelade-fan! Grundopskriften fandt jeg på nettet, men lavede så min helt egen version... med Madeira!


Marmeladen smager skønt på en bolle med/uden smør, ovenpå ost... og i lagkagen!

~ Velbekomme ~

*SMIL*
fra Lisbet

6 kommentarer:

  1. Mine tænder løber i vand.. Det er noget der skal afprøves af min veninde som elsker at lave slige ting. tak for opskriften !!!

    SvarSlet
  2. MUMS!...lyder bare så lækkert. Madeiraen gør helt sikkert underværker...måske a la disse her lækre chokolader "blomme i madeira". Tak for denne lækre opskrift Lisbet, tro mig...den skal nok blive afprøvet *KNUS* til dig

    SvarSlet
  3. Uhm, der lyder bare dejligt. Den skal jeg have prøvet af, når jeg er i Hollymount i blommetiden; haven dér er én stor blomme! ;-)

    SvarSlet
  4. Det lyder helt skønt - jeg har ikke smagt blommemarmelade, siden mor døde for 12 år siden, men din udgave er jo den rene luksus!
    Tak for en spændende opskrift, Lisbet.
    *Klem*!

    SvarSlet
  5. Uhm... det lyder bare lækkert.
    Det må jeg prøve en dag.
    Tak for opskriften.

    Ha´en dejlig dag...
    Knus Susi

    SvarSlet
  6. Lækkert ser det ud - det må jeg prøve :-) Tak og kh og *smil*

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.