...i hvert fald hvis du spørger mig!
Blommemarmelade
med valnødder og citrusfrugter
[ Sæsonens produktion af yndlingsmarmeladen ] |
Ingredienser (dobbeltportion):
2 kg. blommer (jeg foretrækker Victoria blommer)
Revet skal af 1 øko. appelsin
Saft af 3 appelsiner
Saft af 3/4 citron (trekvart)
150 gr. hakkede valnøddekerner (gerne endnu flere!)
1 dl. Madeira
1 kg. rørsukker
Ca. 5½ tsk. rød Melatin (til marmelade)
Atamon
Fremgangsmåde:
- Skyl blommerne, halver dem og fjern stenene.
- Kog under låg i 10 minutter med appelsinskal og appelsin-/citronsaft.
- Tilsæt sukkeret (gem 4 spsk.) og kog i yderligere 5 minutter.
- Hakkede valnødder og Madeira tilsættes.
- Rød Melatin blandes godt med de sidste 4 spsk. sukker og hældes i den kogende frugt under omrøring. Kog videre i 2 minutter.
- Skol marmeladeglassene og skyl dem med Atamon.
- Hæld marmeladen på glassene og luk straks.
- Efter afkøling skal marmeladen opbevares i køleskab.
Jeg lavede denne marmelade første gang for 3 år siden (da naboens Victoria blommetræ mildt sagt bugnede af store, flotte frugter, og vi fik et par spandfulde!), og fra da af var jeg 100%-ubetinget-blommemarmelade-fan! Grundopskriften fandt jeg på nettet, men lavede så min helt egen version... med Madeira!
Marmeladen smager skønt på en bolle med/uden smør, ovenpå ost... og i lagkagen!
~ Velbekomme ~
*SMIL*
fra Lisbet
Mine tænder løber i vand.. Det er noget der skal afprøves af min veninde som elsker at lave slige ting. tak for opskriften !!!
SvarSletMUMS!...lyder bare så lækkert. Madeiraen gør helt sikkert underværker...måske a la disse her lækre chokolader "blomme i madeira". Tak for denne lækre opskrift Lisbet, tro mig...den skal nok blive afprøvet *KNUS* til dig
SvarSletUhm, der lyder bare dejligt. Den skal jeg have prøvet af, når jeg er i Hollymount i blommetiden; haven dér er én stor blomme! ;-)
SvarSletDet lyder helt skønt - jeg har ikke smagt blommemarmelade, siden mor døde for 12 år siden, men din udgave er jo den rene luksus!
SvarSletTak for en spændende opskrift, Lisbet.
*Klem*!
Uhm... det lyder bare lækkert.
SvarSletDet må jeg prøve en dag.
Tak for opskriften.
Ha´en dejlig dag...
Knus Susi
Lækkert ser det ud - det må jeg prøve :-) Tak og kh og *smil*
SvarSlet