mandag den 14. juli 2014

Man skal lære så længe man lever ...
- og dét gør jeg i den grad for tiden, når jeg hækler.

Jeg har hæklet - fra tid til anden - siden jeg lærte det af min kære mormor, da jeg var 16 år. Der har været hele år, hvor jeg slet ikke har haft hæklenålen fremme, og der har været perioder, hvor jeg har hæklet nærmest uafbrudt.

Uanset hvor meget og hvor lidt jeg har hæklet, så har jeg aldrig hæklet efter en opskrift, men har udelukkende praktiseret frihækling, da jeg ikke kan lide at være bundet af en facitliste. Bl.a. derfor har det også været lidt af en udfordring for mig at lave hæklebøger, da jeg pludselig har skulle sætte ord på det jeg ikke engang har tænkt(!) over tidligere, men "bare gjort". 

Heldigvis går det ganske godt med opskrifterne - at formulere dem ... og som bekendt gør øvelse mester. 

Indtil videre har jeg udarbejdet 3 manuskripter til hæklebøger: "Fine & farverige FIRKANTER", som udkom i Juli 2013, og "Fine & farverige ÅRSTIDER" og "Fin & farverig JUL", som begge udkommer i sensommeren/efteråret 2014 ... lidt forsinket p.g.a. travlhed på forlaget.

Nu hvor ovenstående manus'er er færdige, kan jeg "hygge-hækle", og i øjeblikket er det jacquard hækling - eller mønster hækling, jeg har kastet mig over. Og det er rigtig sjovt og inspirerende. Jeg er vild med at anvende mange farver i mine modeller, men jeg har aldrig før hæklet denne form for mønstre, så dér er jeg helt novice.

Som altid har jeg ingen opskrift - intet mønster at hækle efter, så modellerne bliver til, omgang for omgang, række for række.

Jeg røber gerne, at der er mange(!) masker, der bliver trevlet op igen og hæklet på ny. Det er ikke altid det lige sidder i skabet i 1. forsøg ... og så må man jo bare prøve igen ... og igen!

Vil du følge med i mine daglige opdateringer af hækletøj og livet i Tokkerup, så kan du følge mig på Instagram. Søg efter @LLLogCo ... eller klik HER.

Håber vi ses!

*SMIL*
fra Lisbet

Follow on Bloglovin

6 kommentarer:

 1. Og helst lære lidt hver dag ;-)
  Fine mønstre:-)

  God sommerdag
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemli' ...! Og tak, Hanne.
   Også god sommerdag til dig.
   *SMIL* fra Lisbet

   Slet
 2. Hvor er det bare smukt og fint, Lisbet. Jeg elsker din brug af farver, det er så livsbekræftende og inspirerende…;0)
  Kh. Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lene, for de smukke ord! Så herligt, du synes om alle mine farver!
   *SMIL* fra Lisbet

   Slet
 3. Jeg følger helst opskrifter da jeg ikke har tålmodighed til at pille op, dog kan jeg godt finde på at ændre lidt og lave det lidt anderledes end opskriften. Men sådan er jeg bare tror jeg. Jeg tør til gengæld ikke ændre det mindste ved en madopskrift. Er slet ikke så modig som du er.....er jeg i virkeligheden en tøse-tøs?????

  SvarSlet
 4. Dejligt med frihækling - og uden stramt mål og med igen i en periode :o)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.