tirsdag den 29. oktober 2013

Det var f*ndme uhyg'ligt ...


ORKANEN der ramte Danmark i går ....

Her i Tokkerup - ude på landet, i den 27. kartoffelrække, med flade marker til {næsten} alle sider, uden ret meget til at tage-af-for-vinden var det S-ÅÅÅ V-I-L-D-T, og jeg var for første gang nogensinde bange for, at vores ellers så solide hus ikke ville klare mosten. Men - dét gjorde det ... Gudskelov!

Og drivhuset klarede det uden én skramme! Pyh-ha! (At investere i et Juliana Botanica var "vist" en god idé ...!)

Hvad der derimod ikke klarede det lige så godt var vores store flotte, ca. 100 år gamle PILETRÆ ... HAVENS STOLTHED - Danmarks smukkeste træ, som vi plejer at kalde det. Én for én brækkede store grene af træet - alt imens vi kunne følge skuet fra 1. sal, ude af stand til at stille noget som helst op - og efterlod det i en trist forfatning!

Træet står der endnu - heldigvis, men det er kraftigt beskåret i sin ellers så fantastisk harmoniske krone! Vi håber det vokser sig pænt igen ad åre!


  

Et stort grantræ, som stod ved vejen måtte bukke under for de vilde vinde og væltede ud over Tokkerupvej, som var spærret i flere timer (indtil nabo-bonden kom med sin traktor og motorsav og ryddede vejen midlertidig, og tidligt i morges vendte han tilbage for at fortsætte arbejdet).


  


En havelåge lagde sig ned, hegnspæle omkring vores have knækkede for alvor, og et par tagplader forlod tagryggen på det gamle hus (den ene fandt vi i dag på nabomarken - som puslespil!)

Mildt sagt, var det ikke noget smukt syn, der mødte os, da vi så haven i dagslys ...! Men borset fra det, så slap vi vist trods alt nådigt!

Som bekendt er intet så galt, at det ikke er godt for noget, og det positive i denne omgang er, at vi i år har masser af gran til juledekorationerne! ;-)

Havde du nogle vilde oplevelser i orkanen?

*SMIL*
fra Lisbet

Follow on Bloglovin

7 kommentarer:

 1. Ingen vilde oplevelser her. Men sikke i har kunnet mærke det i Tokkerup. Jeg er sikker på at piletræet igen vokser sig flot og skøn - og hvor er det dejligt med lidt selvstændigt initiativ fra nabo-bonden!

  SvarSlet
 2. Godt at der ikke skete noget med hus og drivhus..

  herhjemme har vi mistet omkring 12 glas i drivhuset og så har vi et hegn der skal rejses op ind mod naboen.. og et andet hegn som vidst skal have lidt mere hjælp.. Stolpe-fødderne som er boret ned i beton, er simpelthen "skubbet" skæve :o( Men vi er sluppet heldigt og vores kastanje-træ står stadig fint..


  Men vi kunne se over på et stort piletræ, som også knækkede i vinden :o(

  SvarSlet
 3. Hvor er det godt at du kan se det på den måde.
  Her røg mit Juliana vægdrivhus. Alle sider fløj af.
  Ellers ingen skader herfra.
  Godt det nu er overstået.
  God og dejlig dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 4. Pu ha ja - her ligger vi højt i forhold til landet omkring os og det susede godt nok noget omkring det kære hus, men intet skete ud over et knækket gammelt og i forvejen meget udpint pilehegn, træerne her omkring er vant til hård vind fra mandagens vindretning så de bøjede bare lidt ekstra og stod så som vant dagen efter - ret vildt faktisk.

  Men hvor må det have været trist at se den ene gren efter den anden knække på den smukke pil, øv øv...

  Knus

  SvarSlet
 5. Hvor er det ærgerligt med det smukke træ!

  Vores drivhus klarede også ærterne. Det var kun træet på terrassen, som måtte smide nogle grene. Men sådan er det så bare.

  Ellers mistede vi kun strømmen i et stykke tid, og der var nogle tv-kanaler, der forsvandt i nogle timer.
  Vi har været temmelig heldige i forhold til andre.

  SvarSlet
 6. Uha, det ser slemt ud, Lisbet - men jeg håber, jeres store piletræ vil skyde igen. Her hos os væltede fire træer, som stadig ligger i haven, indtil vores havemand har tid om 10 dage til at save det hele op. Vi må nok bare glæde os over, at vores huse ikke led overlast.
  *Klem* og ha' en god dag!

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.