onsdag den 1. maj 2013

Blåregnen blomstrer, figentræet har frugter, rabarberne vokser med raketfart...

 .
 .
 .
.
.
 .
.
Årets første rabarber er høstet,
så nu skal jeg i byen efter
frisk ingefær, så de kan trylles om til
"Spicy rabarberkompot med hvidløg,
chili, vanille og ingefær"...
.
UHM! Dét bli'r godt!
.
.
Glædelig 1. maj til jer alle
- hvad enten I er røde eller blå...!
.
*SMIL*
fra Lisbet

14 kommentarer:

 1. Det lyder vel nok lækkert med en spicy rabarberkompot med hvidløg,
  chili, vanille og ingefær! Tænk at din blåregn blomstrer allerede - men det er vist i drivhus? Jeg har lige set at mirabelletræerne i de vilde hegn er sprunget ud i dag.
  Glædelig 1. maj herfra og *klem*

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, blåregn og figentræ er i drivhuset.
   Kompotten smager SÅ skønt. Hvis ikke du har smagt det før, så skulle du unde dig selv (og Monsieur) at prøve opskriften. (Dagens kompot her i huset er forberedt, og venter nu blot på at husbonden kommer hjem med frisk ingefær, så gryden kan sætte over...)
   Åh... mirabelletræer i blomst. Må vist ud på en cykeltur, for at tjekke vilde hegn og bøgetræerne i skoven ud. Denne årstid ER altså smuk! (MEN! - den "dufter" også lidt rigeligt... På nabomarken er der spredt "vitaminer" i dag. Pyh-ha!!!)
   *KNUS* og go' 1. maj...

   Slet
 2. Sikke nogle dejlige fotos :-) - Jeg har lige fået et lille figentræ, og jeg er i tvivl om, jeg skal plante det over i en krukke eller sætte det direkte i jorden i drivhuset. Hvad har du gjort?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bente :-)

   Vores figentræ står i en stor rødlerspotte i drivhuset, MEN(!) inden det flyttede ind dér, stod det i den plastpotte det kom i fra planteskolen OG nedgravet (altså med potte og det hele) et sted i haven, hvor der er læ. Vi regnede med, det kun skulle stå dér i kort tid, men det blev til 3 års tid. Om vinteren blev det pakket ind i en halmmåtte. Det overlevede, men havde det ikke godt, så straks drivhuset blev opført, fik figentræet plads dér, og der har det det meget bedre.

   Hvis du har mulighed for at plante din nye figen direkte i gulvet i drivhuset, så er det nok en god idé. Det har jeg gjort med blåregnen, og den stortrives!

   Er spændt på at høre, hvad du vælger. Held og lykke med figentræet! :-)

   *SMIL* fra Lisbet

   Slet
  2. Kære Lisbet - tak for fyldestgørende svar. Det er nok bedst, at jeg planter i jorden. - Godt at høre andres erfaringer. Tak for det :-)

   Slet
 3. SÅ langt er vi slet ikke nået her ude vest på,vi døjer jo stadig med lidt kulde i luften,men det bliver da bedre og bedre med hver dag;)
  Dine små børn er begyndte at kigge lidt op her om ved mig:)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Her i Tokkerup, som ligger "midt ude på marken" er alting også senere på den i forhold til f.eks. Lejre (nærmeste by, kun 3 km herfra), hvor der er mere læ og varme.
   *KNUS*

   Slet
 4. Skønne billeder Lisbet...sikke en forskel der er på rabarbernes størrelse i år i forhold til de andre år...helt sikkert pga kulden. Nu må det godt snart blive sommer for foråret er jo nærmest væk hihi Knus til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gitte :-)
   Med den hast rabarberne vokser med lige p.t., så skal de nok blive lige så store, som de f.eks. var for et par år siden, da du fik et læs til fryseren. Sig endelig til, hvis du mangler... :-D
   Nej, det er ikke meget forår vi har haft... og om 1 måned er det sommer, så - ja... det går nok lige fra vinter til sommer!
   *KNUS* til dig...

   Slet
  2. Hvor er du sød...jeg lægger gerne fryser til :-)
   Du siger bare til når de er store nok...sov godt *KNUS*

   Slet
 5. Hvor er den smuk din blåregn, sådan en har jeg længe ønsket mig.
  Smil fra Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Signe :-)
   Jeg ønskede mig også en blåregn i flere år, og endelig fik jeg den for et par år siden. Håber du også får dit ønske opfyldt, for de er så smukke!
   *SMIL* fra Lisbet

   Slet
 6. Det er da en hel rababer mark du har :-)
  Jeg har 2 planter :-) Men der er altid rigeligt med rababer til hele sommeren - måske jeg skal prøve din opskrift ? Plejer at give rababer væk fordi vi ikke når at bruge dem.
  Din blåregn er smuk <3

  SvarSlet
 7. Hvor er den flot ... blåregnen.
  Hvordan er det lige - duften den også? Min veninden og jeg var en gang ude og shoppe en til hende... men duften dén kan jeg ikke huske.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.