mandag den 18. juli 2011

Hyggelige knapper...

Da jeg var barn - dengang i 1960'erne - hændte det på regnvejrsdage, at vi (min storesøster og jeg) hentede en gammel kaffedåse ned fra et køkkenskab "meget højt oppe" og hældte indholdet ud på en bakke. Dér ved spisebordet i køkkenet, kunne vi få lang tid til at gå med at undersøge indholdet og fryde os over former og farver, finde "nye" og fine eksemplarer, vende og dreje... og udbryde ne-eeeeeeeej og ii-iihhhhhhhh og se-eeeeeeeee....!

Dét dåsen gemte på var KNAPPER... gamle knapper fra [vist nok] min fars barndomshjem. Dåsen var indbegrebet af HYGGE, og det er ren nostalgi at tænke tilbage på de gode gamle dage... fra før verden gik af lave... og der var harmoni i familien (men dét er en helt anden historie...!)

[ Skønne vintage knapper -
ikke fra "dåsen" men loppemarkedsfund ]

Dåsen findes stadigvæk... jeg mener at have den stående ét el. andet sted i gemmerne... nu dog uden låg. Må finde den frem en dag ved lejlighed, når regnen slår mod ruden og barometeret står på nostalgisk hygge!

~ NYD DAGEN ~


5 kommentarer:

 1. Sådanne minder har jeg også fra mit barndomshjem :o)

  SvarSlet
 2. Sådan en samling gamle knapper har jeg også et eller andet sted - husker det som indbegrebet af hygge at sidde og vende og dreje de fine klenodier :-) Knapperne på billedet er skønne!

  SvarSlet
 3. Jeg kan huske, at mine bedsteforældre havde en meget spændende kasse som jeg kunne bruge timer på, hvis ikke vejret var til udendørsleg...
  I husker dem sikkert HØNSERINGENE...JUHUUUU!!!

  Super flotte knapper Lisbet ;o)

  SvarSlet
 4. Flot knap-collage... mange søde imellem...

  Jeg har en stor bøtte med knapper, for jeg har samme slags minder fra barndommen, så jeg har i flere år købt alle de gamle knapper og syæsker jeg kunne komme i nærheden af...

  Har nu indstillet købene, dels af pladshensyn og dels fordi jeg næsten aldrig kommer på loppemarked mere... ( desværre )

  Tak for kommentaren ...
  *smil*
  Knus!

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.