Hvis du - som jeg - ikke er vild med at spise kød, men er glad for lasagne, så prøv denne opskrift, som jeg selv har smagt mig frem til de seneste år. Den smager skønt(!)
[ Recipe in English HERE ]
[ Recipe in English HERE ]
[ Lasagne med spinat, tomat og valnødder. Mozzarella (til venstre) og rød cheddar (til højre). ] |
Lasagne med spinat, tomat og valnødder
Til 4 personer (1 stort fad el. 2 mindre)
[ INGREDIENSER ]
Til 4 personer (1 stort fad el. 2 mindre)
[ INGREDIENSER ]
Lasagne plader (ca. 24 stk.)
450 gr. friske el. frosne spinatblade (hele)
200 gr. hakkede valnødder
1 stort hakket løg
2-3 fed hakkede hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 ds. flåede/hakkede tomater
2-3 spsk. ketchup
salt
peber
muskatnød
150 gr. revet ost (f.eks. mozarella, emmentaler el. rød cheddar)
Ca. 1½ fl. Cremefine til madlavning (gerne 7%) el. kaffefløde
150 gr. revet ost (mozarella, emmentaler el. rød cheddar)
2 spsk. revet parmesan
1 spsk. rasp
450 gr. friske el. frosne spinatblade (hele)
200 gr. hakkede valnødder
1 stort hakket løg
2-3 fed hakkede hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 ds. flåede/hakkede tomater
2-3 spsk. ketchup
salt
peber
muskatnød
150 gr. revet ost (f.eks. mozarella, emmentaler el. rød cheddar)
Ca. 1½ fl. Cremefine til madlavning (gerne 7%) el. kaffefløde
150 gr. revet ost (mozarella, emmentaler el. rød cheddar)
2 spsk. revet parmesan
1 spsk. rasp
Lidt olivenolie
[ FREMGANGSMÅDE ]
Spinat/tomat/valnødde fyld:
Olivenolien varmes i en gryde og hakket løg og hakket hvidløg svitses kort (må ikke få farve). Hakkede valnødder kommes i løgblandingen og svitses med et øjeblik. Hæld de flåede tomater (inkl. væde) i gryden og tilsæt spinaten (er den frossen rører du rundt til den er tøet op). Tilsæt ketchup og smag til med salt, peber og revet muskatnød. Lad det simre i et par minutter.
Lag-for-lag:
Læg en smule af fyldet i bunden af et ovnfast fad og dæk med et lag lasagneplader. Kom et tyndt lag på lasagnepladerne, drys med lidt ost og hæld lidt cremefine over. Dæk med et lag lasagneplader, derefter et tyndt lag fyld, drys med ost og hæld cremefine over. Fortsæt med flere lag til fyldet er brugt op. Afslut med et lag fyld.
Kom revet ost (150 gr.) over hele herligheden. Bland friskrevet parmesanost med rasp og drys det over osten. Dryp lidt olivenolie henover...!
Sættes i ovnen ved 210°C på midterste rille i ca. 25-30 min.
Spises med et lækkert italiensk brød og evt. tomatsalat (tomatskiver, skiver af frisk mozzarella, frisk hakket basilikum, olivenolie, salt, peber) el. mixet grøn salat.
OBS! Det er solid kost, og der er mere end rigeligt til 4 personer i ovennævnte opskrift. Er I kun 2 så lav halv portion, med mindre du/I vil spise kold lasagne de efterfølgende dage...!
OBS! Det er solid kost, og der er mere end rigeligt til 4 personer i ovennævnte opskrift. Er I kun 2 så lav halv portion, med mindre du/I vil spise kold lasagne de efterfølgende dage...!
~ Velbekomme ~
Det lyder vel nok lækkert - tak for dejlig inspiration. Lisbet! Den skal helt bestemt prøves her hos os, der spiser mindre og mindre kød :-)
SvarSletMin tænder løber i vand. Med valnødder...det har jeg aldrig prøvet, men et super tip. Velbekomme !
SvarSletPs...vi skal have røget ørred i dag ;o)
KNUS OG SMIL fra Gitte
@ Madame (Gitte):
SvarSletVi spiser også mindre og mindre kød her i huset, og specielt jeg har extra mange kødløse dage! Til gengæld spiser vi så mere fisk (hvilket jo også er kød... men alligevel!)
Du skulle prøve at gi' lasagnen her en chance. Husk at smage fyldet godt til med de forskellige ingredienser... og måske du har lyst til at tilføje ét el. andet selv. Kan i øvrigt anbefale den røde cheddar til formålet. Synes den gi'r den bedste smag. :-)
@ Gitte (R&K):
Ja, valnødder er super gode til formålet, da det gi'r fylde og lidt at tygge på, og så smager de godt. :-)
Røget ørred lyder bestemt heller ikke tosset. *namme-nam*
Har I nogensinde smagt nøddesteg? Har prøvet det en enkelt gang med hasselnødder. Det er slet ikke så ringe endda.
*SMIL & KNUS* til jer begge herfra...
Lisbet
Den lyder godt nok lækker Lisbet.
SvarSletVi spiser også mindre og mindre kød her i vores lille hjem...og det har vi nok også KUN godt af.
Den skal da prøves af din opskrift;)
Knus og kram herfra
Silla
Den opskrift låner vi med velbehag - vi spiser helst fisk, og gerne i ny en næ et godt stykke kød, men ikke i store mængder - lidt er godt.
SvarSletKnus
Mille