HYLDEBLOMSTDRIK
[Dobbelt portion]
Så er det atter blev tid til at brygge den skønne hyldeblomstdrik...!
Ingredienser:
Ca. 50 store udsprungne skærme m/hyldeblomster (el. 75-100 små)
4 økologiske citroner
2 kg. sukker (alm. el. rørsukker)
4 spsk. citronsyre
2 ltr. vand
Atamon
Fremgangsmåde:
Skyl evt. skærmene i flere hold koldt vand (er kun nødvendigt såfremt der er mange smådyr i blomsterne).
Læg skærmene i en stor balje, gryde el. lign..
Skyl citronerne, skær dem i skiver og læg dem på hyldeblomsterne.
Drys citronsyre og sukker ovenpå citronerne.
Kog vandet og hæld det over blandingen i baljen.
Rør rundt til sukkeret er opløst.
Dæk baljen til med et låg el. husholdningsfilm.
Når det er delvist afkølet sættes det i køleskab i 3-4 dage.
Rør i blandingen et par gange undervejs.
Si saften og hæld den på skoldede flasker (skyllet med atamon).
Den færdige saft fortyndes med koldt vand ca. 1:5 (1 del saft til 5 dele vand). Prøv dig frem med mere/mindre vand, hvis saften er for stærk/tynd.
TIP!
Du kan med fordel nedfryse hele hyldeblomstskærme, så du har mulighed for at brygge nye forsyninger f.eks. i vinterhalvåret! Fyld en frysepose med skærme til 1 portion, så er den lige klar...!Skål...! A-aaahhhh........
Nammenam
SvarSletHyldeblomstdrik hører sommeren til! Smager simpelthen så skønt iskoldt på en varm sommerdag tilsat vand, danskvand eller hvidvin - og så en portion danske jordbær til - uhmmmm! Skal også have lavet noget i år ;0) Fortsat god dag og knus herfra
SvarSletDet ser godt ud...;) ummm, den smag ;) Men jeg viste ikke at skærmene kunne fryses ned, det vil jeg gøre i år;)
SvarSletTak for tippet.
knus og kram herfra
tak for opskriften :) det ligner den jeg plejer at bruge. Det sjovt fordi her er der slet ikke kommet blomster endnu ? Måske er vores senere på det ?
SvarSlet