tirsdag den 20. december 2011

Dagens kalenderlåge: 20. December


Brunkager
- du kan lige nå det...


Ingredienser:

(A)
250 gr. mørk farin (puddersukker)
125 gr. lys sirup
250 gr. smør (1 pk.)

(B)
500 gr. hvedemel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt ingefær
3 tsk. stødt kanel

(C)
2 tsk. potaske
1 spsk koldt vand

(D)
150 gr. hele smuttede mandler
25 gr. pistacienødder *)
60 gr. syltet appelsinskræl i tern


Fremgangsmåde:

Kom (A) i en gryde.
Smelt det og varm det op til ca. 70°C.
Tag gryden af varmen.

Bland (B) i en stor skål,
så krydderierne fordeles godt i melet.

Rør (C) i en lille skål og hæld det i melblandingen.

Hæld (D) og (A) melblandingen.

Rør det hele sammen på røremaskinen
 til en ensartet masse.

Hæld dejen i et firkantet fad beklædt med bagepapir.
Pres dejen godt sammen og læg et låg af bagepapir ovenpå.

Sæt dejen i køleskab natten over!

Tag dejen ud af fadet og fjern bagepapiret.

Skær dejen i lange baner (i ønsket bredde)
og skær den i tynde skiver ca. 2 mm.

Læg skiverne på bagepladen beklædt med bagepapir
og bag i ovnen ved 180°C i ca. 12 min.
(Kagerne må gerne være lidt bløde, når de tages ud
- de bli'r sprøde når de køler af!)

Afkøl kagerne på en bagerist,
og læg dem derefter i en tætsluttende dåse
 foret med bage- el. smørrebrødspapir papir.

*) Pistacienødder: Køb bare de saltede med skal!
Tag nødden ud af den hårde skal
og fjern den grå-brune tynde skal
så du har en fin, grøn nød!

Brunkagerne bli'r knasende lækre,
med en fin smag af jul!
Og de er 100 gange bedre end købe-kagerne...
MINDST!

God fornøjelse!

~ Glædelig 20. December ~
.
* * * * * * * * * * *
SMIL fra Lisbet
* * * * * * * * * * *



* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Følg med i *LLL & Co.*s
hvor der åbnes en ny spændende låge
hver dag kl. 08:00
1.-24. December 2011
fyldt med julehygge:
D.I.Y., julemusik, opskrifter, tips og idéer.
* * * * * * * * * * * * * * * * * *

5 kommentarer:

  1. Mmm, de ser lækre ud! Lige et tip til at bevare sprødheden: Lad noget brød tørre helt og læg nogle stykker i kagedåsen. Brødet suger fugten til sig i stedet for kagerne.

    Klem og hav en dejlig dag,
    mette

    SvarSlet
  2. Tak for tippet, mette b. Dét kendte jeg ikke. Vil straks se, om der ligger noget tørt brød i skuffen, som kan bruges!
    *knus* og rigtig god dag til dig også...

    SvarSlet
  3. Susi Rydahl Sørensen20. december 2011 kl. 09.34

    De ser lækre ud.
    Elsker brunkager især de hjemmebagte.
    Men jeg når vist ikke lige dem i år.

    Ha´en dejlig Jule Dag.

    Knus Susi

    SvarSlet
  4. Du skal så enten lægge det til endnu mere tørre på bordet fx eller tørre det i laaaang tid i ovnen på 50 grader. Klem

    SvarSlet
  5. MUMS!...super at du har prøvet dem (pistacienødderne) med salt og siger OK for dem.

    Det tip Mette giver med brødet er også super ;-)

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.