Brunkager
- du kan lige nå det...
Ingredienser:
(A)
250 gr. mørk farin (puddersukker)
125 gr. lys sirup
250 gr. smør (1 pk.)
(B)
500 gr. hvedemel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt ingefær
3 tsk. stødt kanel
(C)
2 tsk. potaske
1 spsk koldt vand
(D)
150 gr. hele smuttede mandler
25 gr. pistacienødder *)
60 gr. syltet appelsinskræl i tern
Fremgangsmåde:
Kom (A) i en gryde.
Smelt det og varm det op til ca. 70°C.
Tag gryden af varmen.
Bland (B) i en stor skål,
så krydderierne fordeles godt i melet.
Rør (C) i en lille skål og hæld det i melblandingen.
Hæld (D) og (A) melblandingen.
Rør det hele sammen på røremaskinen
til en ensartet masse.
Hæld dejen i et firkantet fad beklædt med bagepapir.
Pres dejen godt sammen og læg et låg af bagepapir ovenpå.
Sæt dejen i køleskab natten over!
Tag dejen ud af fadet og fjern bagepapiret.
Skær dejen i lange baner (i ønsket bredde)
og skær den i tynde skiver ca. 2 mm.
Læg skiverne på bagepladen beklædt med bagepapir
og bag i ovnen ved 180°C i ca. 12 min.
(Kagerne må gerne være lidt bløde, når de tages ud
- de bli'r sprøde når de køler af!)
Afkøl kagerne på en bagerist,
og læg dem derefter i en tætsluttende dåse
foret med bage- el. smørrebrødspapir papir.
*) Pistacienødder: Køb bare de saltede med skal!
Tag nødden ud af den hårde skal
og fjern den grå-brune tynde skal
så du har en fin, grøn nød!
Brunkagerne bli'r knasende lækre,
med en fin smag af jul!
Og de er 100 gange bedre end købe-kagerne...
MINDST!
God fornøjelse!
~ Glædelig 20. December ~
.
* * * * * * * * * * *
SMIL fra Lisbet
* * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Følg med i *LLL & Co.*s
hvor der åbnes en ny spændende låge
hver dag kl. 08:00
1.-24. December 2011
fyldt med julehygge:
D.I.Y., julemusik, opskrifter, tips og idéer.
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Mmm, de ser lækre ud! Lige et tip til at bevare sprødheden: Lad noget brød tørre helt og læg nogle stykker i kagedåsen. Brødet suger fugten til sig i stedet for kagerne.
SvarSletKlem og hav en dejlig dag,
mette
Tak for tippet, mette b. Dét kendte jeg ikke. Vil straks se, om der ligger noget tørt brød i skuffen, som kan bruges!
SvarSlet*knus* og rigtig god dag til dig også...
De ser lækre ud.
SvarSletElsker brunkager især de hjemmebagte.
Men jeg når vist ikke lige dem i år.
Ha´en dejlig Jule Dag.
Knus Susi
Du skal så enten lægge det til endnu mere tørre på bordet fx eller tørre det i laaaang tid i ovnen på 50 grader. Klem
SvarSletMUMS!...super at du har prøvet dem (pistacienødderne) med salt og siger OK for dem.
SvarSletDet tip Mette giver med brødet er også super ;-)