Mini Napoleonshatte
Disse små kager var fast juletradition her i huset
for en del år siden, men så lagde jeg dem på hylden!
I år er opskriften atter fundet frem.
Ingredienser:
(til ca. 80 kager)
250 gr. smør el. margarine
375 gr. hvedemel
90 gr. flormelis
1 lille æg
1 stor rulle ren rå marcipan
Mørk overtrækschokolade
Fremgangsmåde:
Ælt alle ingredienserne sammen på røremaskine
til en ensartet masse.
Stil dejen i køleskab (gerne natten over).
Rul dejen ud på bordet med kagerulle
i ca. 3 mm's tykkelse.
Udstik runde kager (4 cm i diameter)
med en form el. et lille glas.
Skær marcipanen i 5 mm tykke skiver
og del hver skive i 4 stykker.
Tril kugler af marcipanen.
Placer en kugle på hver af de runde kager
og klem dejen op omkring marcipanen tre steder,
så den kendte Napopeonshat formes.
Sæt hattene på en bageplade beklædt med bagepapir
og bag i ovnen ca. 10 min. ved 200°C,
til både dej og marcipan har fået en meget let gylden farve.
Tag hattene ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
Smelt chokoladen over vandbad.
Dyp bunden af hatten i chokoladen
og stil til afkøling på en bakke beklædt med bagepapir.
Opbevar Napoleonshattene i tætsluttende kagedåse
beklædt med bagepapir.
Mine Napoleonshatte blev ikke voldsomt flotte i år!
Enten er jeg ude af træning -
eller også er det fordi jeg var udgået for alm. hvedemel
og i stedet brugte 00Farin, og dejen drillede lidt.
Men smagen er der ikke noget i vejen med!
God fornøjelse
~ Glædelig 21. December ~
.
* * * * * * * * * * *
SMIL fra Lisbet
* * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Følg med i *LLL & Co.*s
hvor der åbnes en ny spændende låge
hver dag kl. 08:00
1.-24. December 2011
fyldt med julehygge:
D.I.Y., julemusik, opskrifter, tips og idéer.
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Dem skal jeg lave til Jon. Han elsker marcipan :D
SvarSletKlem og tak for opskriften!
God onsdag.
UHm..... de ser lækre ud! Tak for opskriften og atter et lille besøg i dit kreative univers :-D
SvarSletJa, de må være et hit hos marcipan-fans.
SvarSletDu kan iøvrigt bruge konfektmarcipan i stedet for, eller ælte den rå med sukker... men jeg synes det er mest lækkert med den helt rå marcipan.
Glædelig 21. December-knus... :-)
Velbekomme!
SvarSletTak for besøget og velkommen igen... :-)
Mums de ser lækre ud - og jeg kan godt tænke mig til hvordan de smager ;0)Tak for din hilsen forleden. Fortsat dejlig dag. Knus Anne
SvarSletHey Lisbeth
SvarSlethvor ser de bare guf guf ud....
Tak for opskrift som jeg vil gemme.
Ha en dejlig dag.
Klem fra Tine
De smager sådan ca. som de store eksemplarer, man kan købe hos bageren. De små her er blot lidt hyggeligere. *knus*
SvarSletVelbekomme, Tine. Du skulle prøve at bage dem en dag. *knus*
SvarSletMums de ser lækre ud, jeg kan vist desværre ikke nå at bage dem her før jul, men måske jeg kunne indføre dem som en "imellem jul og nyt års" tradition, tror min familie vil synes det er en ualmindelig god ide ;0)
SvarSletGod jul -KH Karen Marie