Rabarbersaft
Ingredienser
750 gr rabarber - vasket og skåret i 1 cm stykker
1½ ltr koldt vand
3 dl sukker
1½ vanillestang - skrab kornene ud inden korn + stang kommes i gryden
3 stjerneanis (kan udelades)
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne op i en gryde, bring det i kog og lad det koge i 8-10 min.
Tag det af varmen og lad det afkøle.
Skyl flasker med kogende vand og skyl dem evt. med atamon.
Sigt saften igennem en alm si og hæld den på flaskerne. Opbevares i køleskab.
Den færdige saft
Fortynd saften med koldt vand.
Blandingsforhold afhænger bl.a. af, hvor søde rabarberne er, og hvor stærk du foretrækker saften.
Tip
Er saften blevet for syrlig, hæld den tilbage i gryden, tilsæt lidt mere sukker (smag til) og lad den koge et kort øjeblik til sukkeret er opløst.
BONUS TIP!
Smid ikke "raberbermosen" ud, men brug den som marmelade, evt. blandet med lidt hakkede mandler, jordbærstykker etc., anvend den i lagkagen eller som topping på morgenmaden.
Foto:
De sorte prikker i saften er vanillekorn. Hæld saften igennem et klæde, hvis ikke du ønsker "prikkerne".
fra Lisbet
Åh. Det er næsten så pænt, det ikke kan drikkes ;-) Tøsefint. Og sikkert godt til drinks.
SvarSlet- Anne