mandag den 16. juni 2014

Mere kage ... [Opskrift]


Rabarber crumble
... med blåbær


Ingredienser

Dej:
100 gr smør (stuetemperatur)
100 gr hvedemel
100 gr havregryn
100 gr groft hakkede mandler
50 gr sukker

Fyld:

250 gr rabarber skåret i stykker á 1 cm
250 gr blåbær
200 gr sukker
Kornene fra 1½ vanillestang
2 spsk Maizena

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne til dejen i en skål og rør det sammen (gerne med dejkrogen på køkkenmaskine) til det er "smuldret" godt sammen i små klumper.

Kom rabarber og blåbær i hver sin skål. Kom halvdelen af sukker, vanillekorn og maizena i hver skål, og rør det godt rundt til frugten er dækket af sukkermassen.

Smør et ovnfast tærtefad med smør el. margarine, hæld frugterne i fadet i et jævnt lag, 1/2 fad med hver, og fordel den smuldrede dej hen over.

Bag kagen i forvarmet ovn 35-45 min ved 190°, til overfladen er gylden.

Lad kagen afkøle og server med flødeskum, creme fraiche eller vanilleskum.

OBS! Rabarber/blåbær kan udskiftes med andre frugter og bær.

Velbekomme!

*SMIL*
fra Lisbet

Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Det lyder spændende! Tak for opskriften, Lisbet - den skal prøves her.
    Ha' en god sommer! Knus

    SvarSlet
  2. Tak for at du deler.
    Ser lækkert ud.
    God dag til dig.
    Klem Lonni

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.