Rabarber crumble
... med blåbær
Ingredienser
Dej:
100 gr smør (stuetemperatur)
100 gr hvedemel
100 gr havregryn
100 gr groft hakkede mandler
50 gr sukker
Fyld:
250 gr rabarber skåret i stykker á 1 cm
250 gr blåbær
200 gr sukker
Kornene fra 1½ vanillestang
2 spsk Maizena
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til dejen i en skål og rør det sammen (gerne med dejkrogen på køkkenmaskine) til det er "smuldret" godt sammen i små klumper.
Kom rabarber og blåbær i hver sin skål. Kom halvdelen af sukker, vanillekorn og maizena i hver skål, og rør det godt rundt til frugten er dækket af sukkermassen.
Smør et ovnfast tærtefad med smør el. margarine, hæld frugterne i fadet i et jævnt lag, 1/2 fad med hver, og fordel den smuldrede dej hen over.
Bag kagen i forvarmet ovn 35-45 min ved 190°, til overfladen er gylden.
Lad kagen afkøle og server med flødeskum, creme fraiche eller vanilleskum.
OBS! Rabarber/blåbær kan udskiftes med andre frugter og bær.
Velbekomme!
fra Lisbet
Det lyder spændende! Tak for opskriften, Lisbet - den skal prøves her.
SvarSletHa' en god sommer! Knus
Tak for at du deler.
SvarSletSer lækkert ud.
God dag til dig.
Klem Lonni