En have er en gave.
En køkkenhave er en velsignelse...!
.
Det er bare SÅ hyggeligt at tage emaljefadet under armen
og indsamle de skønneste grøntsager i køkkenhaven
.
Frøene blev sået den 1. juni.
[Stikløgene blev lagt i jorden allerede i april!]
Min flittige gemal har lagt et kæmpe stort arbejde
og mange, mange timer i køkkenhaven,
og nu kan vi nyde resultatet af anstrengelserne!.
På fotoet herover ses:
Squash, gulerødder, rødløg, forårsløg, rødbede,
grønne bønner, sukkerærter, alm. ærter, purløg, kruspersille og
bredbladet persille.
[På foto mangler kartofler og basilikum.]
.
Af disse herlige afgrøder
kom der denne GRØNNE RET ud af:
.
OBS! Denne tallerken er IKKE stylet til fotooptagelse... men jeg synes, I skal se resultatet alligevel! |
Squashfrikadeller m/mandel og basilikum.
Stuvede ærter og gulerødder m/hakket persille.
Ovnbagte rødbeder og rødløg.
Lynstegte forårsløg, sukkerærter og grønne bønner.
.
Det tog et par timer at fremtrylle middagen
- helt og aldeles fra scratch,
men det var hvert et minut værd, for det smagte skønt!
.
Det var første gang jeg lavede squashfrikadellerne,
og de kan absolut anbefales!
Det tager "lidt" tid at fremstille dem,
men de smager super godt, og så MÆTTER de helt vildt meget!
Dem der blev til overs,
spiste jeg den efterfølgende dag kolde til frokost.
UHM!
.
~ Nyd dagen... og det grønne køkken! ~
.
*SMIL*
fra Lisbet
.
Det tog et par timer at fremtrylle middagen
- helt og aldeles fra scratch,
men det var hvert et minut værd, for det smagte skønt!
.
Det var første gang jeg lavede squashfrikadellerne,
og de kan absolut anbefales!
Det tager "lidt" tid at fremstille dem,
men de smager super godt, og så MÆTTER de helt vildt meget!
Dem der blev til overs,
spiste jeg den efterfølgende dag kolde til frokost.
UHM!
.
~ Nyd dagen... og det grønne køkken! ~
.
*SMIL*
fra Lisbet
....hvor ser det alt sammen skønt ud........de der grønne deller skal prøves.......squash vokser også i min have.....:-)
SvarSletSquash er et MUST i køkkenhaven. De kan anvendes på mange lækre måder. Mit næste squashprojekt er en kage, som jeg bager hvert år. Hvad bruger du dine squash til, Hanne?
SvarSletGod fornøjelse med frikadellerne. Håber du kan lide dem!
Btw: Vi har 10-12 squashplanter i år. Har ikke haft så mange før, og plejer at drukne i squash alligevel... Så - der er vist dømt "gavebod" til naboerne. :-)
*SMIL* fra Lisbet
Jamen det er jo ikke til at klare ;-) Så skønne billeder og lækker opskrift lige her ved spisetid og menuen der står på flade madder. Well, TAK Lisbet - nydelse at kigge på og inspiration til lækker mad i morgen!
SvarSlet:-) Dorthe
Sikke mange lækre grøntsager du har i din have - det ser super skønt ud ;0) Tak for den lækre opskrift på squash-frikadeller, den vil jeg prøve i næste uge. Knus Anne
SvarSletMums det ser godt ud. Har jo også fået køkkenhave for første gang og må indrømme, at det er ret fedt bare at gå og høste grøntsager lige udenfor vinduet ;-)
SvarSletSquashfrikadeller m/mandel og basilikum lyder godt. Det må vi da lige en dag:-)
SvarSletSquash og grønne tomater har jeg af og til kogt sammen med løg mm. til remouladepure som jeg rører op med creme fraiche. Fedtfattig remoulade:-)
Jeg nyder også at hente grøntsager i haven. Det er simpelthen fantastisk:-)
Kh
Hanne
Flade madder kan da også være dejlige. Hver ting til sin tid!
SvarSletTAK for dine altid så positive kommentarer, Dorthe. De er højt værdsat!
*SMIL*
Ja, der er lidt af hvert. Der er også grønkål, majs, alm.løg og vinterporrer. Grønkålen står stor og fin, men vi har endnu ikke fået brugt af det. Majs og vinterporrer lader vente på sig, men det er rart at have noget til gode også! :-)
SvarSletGod fornøjelse med opskriften. De smager skønt, de grønne deller!
*KNUS*
Ja, det er fedt at høste sine egne afgrøder. Men... der ligger et stort arbejde, inden man kan høste... Det vil du sande næste år, når du/I selv starter fra scratch! Okay - det kommer selvfølgelig også an på køkkenhavens størrelse... (vores fylder en hel villagrund... 800m² ;-))
SvarSletUha, det lyder lækkert med squash, grønne tomater og løg tryllet om til fedtfattig remoulade. Vi har alle grøntsagerne i have/drivhus, så... vil du dele opskriften?
SvarSlet*KNUS*
Det må være dejligt at høste sine egne grøntsager, og jeres middag lyder skøn! *Klem*
SvarSletDet er dejligt at kunne hente sine råvarer i køkkenhaven. Men... man kommer ikke sovende til herlighederne - tværtimod er det et stort arbejde, hvis det skal passes...!
SvarSlet*KNUS*