.
Stikkelsbærmarmelade
.
{ Ingredienser }
.
1 kg. friske stikkelsbær (gerne grønne**)
750 gr. sukker
3½ dl. koldt vand
1 stang vanille
Lidt revet citronskal (øko!)
En håndfuld hakkede/smuttede mandler
Atamon (til skylning af glassene)
** ikke helt modne
** ikke helt modne
.
{ Fremgangsmåde }
.
Skyl bærrene grundigt og nip dem (stilk og blomst fjernes).
Hæld dem i et dørslag til afdrypning.
.
Hæld vand og sukker i en gryde og kog det til
en sukkerlage i nogle minutter.
Del vanillestangen, skrab kornene ud
og kom både korn og vanillestang i sukkerlagen.
Hæld stikkelsbærrene i gryden
og kog i ca. 20 min.
Fjern skummet, som dannes under kogningen
(foretages under hele processen - brug en ske til afskumningen).
Tilsæt revet citronskal og hakkede/smuttede mandler
og kog yderligere et par minutter.
Tag gryden af varmen.
.
Skold marmeladeglassene og skyl dem med Atamon.
.
Hæld marmeladen på glas, luk dem og lad dem afkøle på køkkenbordet.
Når de er afkølet sættes de i køleskab,
hvor de opbevares til de er spist!
.
.
Umiddelbart virker marmeladens konsistens lidt tynd,
men efter nogle dage i køleskab, bliver den helt perfekt!
.
Stikkelsbærmarmelade smager dejligt på brød/boller
og er velegnet til at "toppe" en god ost!
UHMMM!
.
Er også perfekt i kager og som tilbehør til is.
.
* OPDATERING *
.
Da jeg lavede en ny omgang stikkelsbærmarmelade,
og fulgte min opskrift til punkt og prikke,
blev marmeladen alt for flydende
og ville overhovedet ikke stivne i køleskabet.
Så... ud af glassene og op i gryden igen!
Varmede hele herligheden op og tilsatte melatin
(iflg. vægt/vejledning på posen).
Dét hjalp!
.
* OPDATERING *
.
Da jeg lavede en ny omgang stikkelsbærmarmelade,
og fulgte min opskrift til punkt og prikke,
blev marmeladen alt for flydende
og ville overhovedet ikke stivne i køleskabet.
Så... ud af glassene og op i gryden igen!
Varmede hele herligheden op og tilsatte melatin
(iflg. vægt/vejledning på posen).
Dét hjalp!
.
.
[ Et udpluk af køkkenhavens bær... Anno 2012]
.
~ Velbekomme! ~
.
*GOD WEEKEND & SMIL*
fra Lisbet
[ Et udpluk af køkkenhavens bær... Anno 2012]
.
~ Velbekomme! ~
.
*GOD WEEKEND & SMIL*
fra Lisbet
Mums!!! Du burde have en hjemmesylte bod for os trængende ;-D god lørdag *KNUS*
SvarSletNam nam, bliver helt lækkersulten:-) Min farmor lavede altid stikkelsbærgrød, det elskede jeg. Og rødgrød:-)
SvarSletMåske skulle man prøve? Det er da sjovere end at lave mad :-)
Rigtig god weekend!
MUMS hvor ser det lækkert ud! Tror ikke jeg kan lade den opskrift være - må prøves! TAK for den!
SvarSlet:-) Dorthe
Har I ikke stikkelsbær i haven, Gitte? Ellers må du en tur på planteskole, for stikkelsbær er noget af det lækreste. (Tror jeg nøjes med at sylte til eget forbrug... Men tak for idéen! :-D)
SvarSlet*KNUS* og go' lørdag til jer også...
Kast dig bare ud i det, FrkBogorm... Det er så-ååå nemt at lave marmelade, og det bli'r 100 gange bedre end det man køber! Og - ja - det er da også lidt sjovt! :-D
SvarSletHvis du kan li' stikkelsbærgrød, vil du med garanti ELSKE denne marmelade!
Husk at gi' et praj, hvis du får gang i marmeladekogeriet... ;-)
Tak, og god weekend til dig også!
Det ER lækkert! UHMMM!!! Håber du får glæde af opskriften... den er nem og god!
SvarSlet*SMIL* fra Lisbet
Å så skønt og billederne er lige så mundvandet løber.... Jeg savner mine stikkelsbærsbuske fra Fejø og bliver vist nød til at finde en krog hvor der kan bo nogle i denne have.
SvarSletHvor sjovt!!!
SvarSletJeg købte sikkelsbær i går, Så nu vil jeg prøve din opskrift:-)
De stod bare der og ventede på jeg købte dem. (og kirsebær. I love them)
Mvh
Hanne :-)
Uhm.....
SvarSletBliver VILDT lækkersulten nu....
Mine stikkelsbær i haven er dog slet ikke klar til høst endnu
God weekend Lisbet
*knus*
Der er ikke andet for: Ud på planteskolen efter et par buske! Indtil de gi'r frugt, så må du alliere dig med din stikkelsbær-pusher, så du kan afprøve opskriften. Det smager SÅ godt! :-)
SvarSletLader til vi går med samme tanker i disse dage... Først sushi og nu stikkelsbær. :-)
SvarSletU-uuuhmmm... kirsebær er også skønne! Vi har gamle kirsebærtræer i haven, men de gi'r sure bær, som kun er velegnet til syltning (hvilket selvfølgelig også er godt). Er storforbruger af de store, søde, røde franske kirsebær, når vi er på ferie i Provence.
Go' søndag! *SMIL*
Jamen, Loppe... Vores stikkelsbær var heller ikke modne (men vi var nødt til at plukke dem), og de er SÅ velegnede til formålet! Så... du kan da overveje at gi' opskriften en chance allerede nu? (Lav evt. kun halv portion - det gjorde jeg, da der ikke var flere bær på den lille busk!) ;-)
SvarSletOgså god weekend til dig! *KNUS*
Vi har haft stikkelsbær i haven, men desværre nogle gamle nogen, så de var udtrættet og bar næsten igen frugt...måske der kommer en ny ;-D
SvarSlet