onsdag den 15. februar 2012

La pasta di casa

~ Husets Pasta ~
. 
Lækker, nem og hurtig pastaret,
som i en lang årrække har stået på listen over vores
"husets specialiteter"...!
.

.
Pasta med tun og chili
.
Ingredienser
[ til 2 personer ]
.
250 gr. tørret pasta - f.eks. skruer el. penne
1 hel pipi-piri chili
2-3 fed hvidløg
1 ds. tun*) i vand el. olie
1 dl. kapers
3 spsk. tomatketchup
1 ds. flåede, hakkede tomater
1 stor håndfuld friske basilikumblade
2 spsk. jomfru olivenolie
Friskkværnet peber
Evt. en anelse salt.
.
Topping:
Frisk parmesanost
Basilikumblade
.
Fremgangsmåde
.
Kog pastaen iflg. anvisningen på posen.
.
Knus pipi-piri chilien, hak hvidløget groft og
svits det i olivenolie på en varm pande.
Tilsæt kapers, tun, ketchup og flåede tomater
og lad det hele simre et par minutter.
Tilsæt basilikumbladene og rør rundt.
Smag til med peber og evt. salt.
.
Bland pastaen med det varme fyld.
.
Anrettes på varme, dybe tallerkner
og toppes med frisk parmesanost (høvlet el. revet)
og et par friske basilikumblade.
.
Serveres med et godt italiensk brød el. baguette
og et glas rødvin!
.
*)Anbefaler selvfølgelig tun der er mærket!
.
[ Download opskrift som PDF. / Udskriftsvenlig.]
.
Buon appetito

.
Opdatering [16/02/12]:
Er man vegetar el. kan man ikke lide fisk,
så kan tunfisken sagtens udelades,
og retten smager mindst lige så himmelsk alligevel!
.
* * * * * * * * * * *
SMIL fra Lisbet
* * * * * * * * * * *
.
!!! HUSK LINK !!!
 Hvis du har en blog,
og det er første gang, du kommenterer her hos mig,
så husk at skrive adressen i din kommentar.
Det er desværre ikke altid, dit navn er linket,
og jeg vil jo mægtig gerne lægge vejen forbi din blog også!

10 kommentarer:

  1. Design À la Camara15. februar 2012 kl. 13.57

    Yummi yummi - tun er godt i mange sammenhænge.

    SvarSlet
  2. Det er det nemlig... Specielt hvis man køber den uden(!) delfinkød! ;-)

    SvarSlet
  3. Tak for opskriften, kære Lisbet! Den er udskrevet og skal afprøves. Vi E L S K E R pastaretter! Knus Anne

    SvarSlet
  4. Mmmmmm jeg elsker også pastaretter. Denne kombi skal da prøves :-)

    SvarSlet
  5. Det lyder rigtig spændende, Lisbet - tak for opskriften! Jeg er selv lidt kræsen med fisk, men jeg er sikker på, at mine omgivelser vil sætte pris på din ret!
    *Klem* og ha' en dejlig dag.

    SvarSlet
  6. Velbekomme, Anne O. :-)
    Hvis I er vilde med gode pastaretter, så tror jeg, I vil kunne lide denne. *KNUS*

    SvarSlet
  7. God fornøjelse... og velbekomme! :-)

    SvarSlet
  8. Hvis man er vegetar el. ikke kan lide fisk, så kan man sagtens undlade tunfisken. Det er blandingen af capers, chili, tomat, basilikum og hvidløg, der er den allervigtigste... med el. uden tun. Jeg har ofte lavet den uden, og det smager præcis lige så herligt. SKAL man absolut have kød, så kan f.eks. en kalkunschnitzel med fordel serveres til. :-)
    *KNUS* og god dag til dig, Madame G....!

    SvarSlet
  9. Uhm... det lyder lækkert.
    Elsker alt mad med pasta...
    Tak for opskriften.

    Kig lige forbi min blog, der er noget du skal se.

    Knus Susi

    SvarSlet
  10. Pasta er altid godt, og kan tilberedes på SÅ mange forskellige, lækre måder. Denne opskrift er - som skrevet - en af vores favoritter her i huset, og har været det i mange år! :-)

    Har lige været forbi din blog... og set den herlige overraskelse! 1000 tak, Susi! :-)

    *KNUS*

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.