lørdag den 7. januar 2012

Hjemmelavet sushi...

...er bare SÅ lækkert!

Det er frisklavet og man ved præcis,
hvad rullerne indeholder!

[ Middagsmaden i går (6. jan. 2012)...]
Jeg har efterhånden lavet det nogle gange,
og det er faktisk ganske nemt!
Det er lidt tidskrævende,
men det er absolut det hele værd!


Jeg køber et "start-kit",
som indeholder alt det, man skal bruge
[med undtagelse af fisk/grønt]:

Ris, riseddike, tangplader, soya, wasabi
rullemåtte og 2 par spisepinde.

I pakken er der til 4 ruller,
hvilket er forret til 4 el. hovedmåltid til 2
(...og der er rigeligt!)


Man kan selvfølgelig også købe tingene enkeltvis,
men det er så dejligt nemt med startpakken,
hvor alting er lige til at gå til.

[ Et af mine allerførste forsøg som sushi-kok... ]
Som fyld bruger jeg:
Røget laks, store rejer, agurk...
og en smule Miracle Whip i en enkelt rulle.


En rulle trilles i sesamfrø.


Som extra tilbehør har jeg købt
et glas syltet ingefær.

SUSHI-TIPS:

(1)
Pak rullemåtten ind i husholdningsfilm,
inden du ruller der-ud-a'!

(2)
Pensl tangpladerne med lidt koldt vand,
når de ligger på rullemåtten
- så er de nemmere at styre.

(3)
Kan du ikke lide fisk,
så brug f.eks. kold kylling som fyld!

(4)
Køber du startpakken, og skal I være 4 om forretten,
så køb extra soya og evt. wasabi!


* * *


Nogle kan li' sushi - andre kan ikke...
Første gang jeg smagte det, var jeg IKKE begejstret!
Men så gav jeg det en ny chance...
I dag er jeg vild med det
- specielt med min egen hjemmelavede!


Hvad med DIG?
Er du anti el. pro når det gælder sushi?


~ Velbekomme! ~

* * * * * * * * * * *
SMIL fra Lisbet
* * * * * * * * * * *

23 kommentarer:

  1. Hej Lisbet :)
    Længe var jeg meget skeptisk over for det,men jeg gav det en chance og fortryder ikke.....jeg elsker sushi :)
    har dog ikke prøvet at lave det selv.....flot klaret:)

    Knus og kram herfra

    SvarSlet
  2. Uhm... det ser så lækkert ud.
    Har aldrig smagt sushi, men en skønne dag vil jeg smage.
    Jeg er jo vokset op med at spise fisk mange gange om ugen.
    Da min morfar og senere min svigerfar var begge fiskere i Hundested.
    Jeg elsker fisk, men har aldrig turde smage det der sushi.
    Så det kunne være jeg sku´tage og prøve din opskrift.

    Ha´en dejlig Lørdag aften.

    Knus Susi

    SvarSlet
  3. Hej Elfepigen -
    Du skulle prøve hjemmelavet sushi. Det smager så(!) meget bedre end det færdigkøbte. Og så kan man jo putte præcis det i, man bedst kan li'. Og du kan sagtens finde ud af det. :-)
    God fornøjelse med det, hvis du kaster dig ud i det.
    *KNUS*

    SvarSlet
  4. Susi - Da du kan li' fisk, så skulle du altså prøve sushi.
    Hvis du ikke bryder dig om tang (det smager lidt specielt), så kan man sagtens undlade dét også, og blot lave ruller uden.
    Så... Prøv det! :-)
    Jeg køber startpakken hos min lokale SPAR-købmand, men har også set det i både Kvickly og SuperBest, til kr. 60,-.
    Måske du viser resultatet, hvis (når) du kaster dig ud i det?
    *KNUS* og go' lørdag aften...

    SvarSlet
  5. Hele familien elsker sushi og jeg har tit tænk på selv at prøve at lave det - nu jeg ser dit, så må jeg altså igang ;0) God lørdag aften. Knus Anne

    SvarSlet
  6. God fornøjelse, Anne O. Jeg tror du vil elske det!
    Og... når man én gang har smagt det hjemmelavede, så er det det allerbedste. Det synes vi i hvert fald! :-)
    Go' lørdag aften til dig også... *KNUS*

    SvarSlet
  7. Arghhh jeg er nok mere anti end pro. Synes faktisk det er lidt småkedelig spise...men det ser nu altså vildt lækkert ud dog :-)

    SvarSlet
  8. Millevanille.blogspot.com7. januar 2012 kl. 20.17

    Hej Lisbeth

    Havde det så dig i starten også men nu er det elske nam nam spise,
    Her er par fif fra mig til dig.
    Sesam kan ristes let på pande, så får du det bruge sorte og giver anderledes smag. lav selv dy stegte rejer til inden i, er nemt og godt også så kan du nøjes med at lave det antal du skal bruge hjemme lavet er bedre end købe. Dejen fåes fra blue dragon, man kan også bruge den til kylling.
    Laks stykker ala hjerting laks fås billigt i Aldi. Dvs flot tyk
    stykke. Ål og rør æg er også fin detalje og smager himmelsk.
    Vi experimentere med meget forskelligt i.
    Hvad med dig har du noget at dele...wasabi i mayo er godt det samme er sursød chilli sovs :-)....
    Ihhh tror vi skal have sushi imorgen
    Klem og god aften.

    SvarSlet
  9. Jer lover jeg nok skal prøve en dag:-)

    Knus Susi

    SvarSlet
  10. Hejsa

    Det ser godt nok lækkert ud!

    Jeg ville lige dele en ny webshop jeg fandt for nyligt:

    http://www.sushibutik.dk – alt til hjemmelavet sushi.

    Tak for at de delte de flotte billeder

    SvarSlet
  11. Hvis man selv laver det, så kan man jo gøre det præcis så spændende, man har lyst til. Prøv det. ;-)
    OBS! Det mætter i øvrigt rigtig godt! :-D

    SvarSlet
  12. Tak for de gode tips, Tine. Dem vil jeg huske til næste gang, der står sushi på menuen her i huset! (Bli'r helt natmad-sulten! :-D ...men... dén går ikke. Skal på hovedet i seng!)
    *KNUS*

    SvarSlet
  13. Hej Birthe -
    Tak for kommentar og link. Dén website vil jeg kigge nærmere på!

    SvarSlet
  14. Vil glæde mig til fotos. :-)
    *KNUS*

    SvarSlet
  15. Sushi er utroligt smukt! Jeg spiser ikke fisk, men har været på en lækker sushi-restaurant i Grønnegade i København, hvor de også laver vegetarsushi, og det var vanvittig lækkert :-)
    *Klem* og god søndag til dig, Lisbet

    SvarSlet
  16. MUMS! siger jeg bare ;-D

    Den første gang vi fik sushi, var da vi selv skulle lave det via disse kit. Det overbeviste os om, at vi ALDRIG ville blive forelsket i denne spise. For nogle år siden, tog vi chancen og bestilte hos vores lokale sushi-pusher og tænk en gang VI BLEV HOOKED.

    I dag kan jeg da godt se, at mission HOMEMADE sushi sikkert havde været mere vellykket, hvis vi havde "vandet" tangen inden brug...HA HA.

    Nu får vi det ca 1 gang ugentligt, fabrikeret af vores ynglings sushi pusher, men måske vi på et tidspunkt vender tilbage til kit. Hvor er dine sushi flotte, og sikke en super vejledning du har lavet...selv for nybegyndere som os. En god søndag til jer *KNUS*

    SvarSlet
  17. Uha det ser også lækkert ud. Jeg kan bestemt også godt lide det hjemmelavede og vil meget gerne smage dit ;) kh Tina

    SvarSlet
  18. Uden at vide(!) det, så tror jeg, det er en god idé at ha' smagt færdiglavet sushi, inden man selv kaster sig over rullemåtte og ingredienser.
    Måske du skulle gi' kittet en ny chance en dag? ;-)
    Go' søndag aften. *KNUS*

    SvarSlet
  19. Tak, Tina. Det smagte også rigtig godt. :-) KH

    SvarSlet
  20. Skarntydenoglupinen8. januar 2012 kl. 20.33

    Jeg er for. Manden i huset er ikke så vild med det. Vores datter og svigersøn er kanongode til at lave det... Vores datter laver en sødsur omelet i lag og det smager hammergodt.

    Har overvejet om jeg kan server det i den vuggestue, hvor jeg arbejder som ernæringsassistent.

    Ps. dine sushi ser rigtig lækre ud :-)

    SvarSlet
  21. Det lyder lækkert med den sur-søde omelet. Det har jeg aldrig smagt. :-)

    SvarSlet
  22. wooow jammie


    shusi its soooo jammie...

    Conny

    SvarSlet
  23. Jeg er også blevet helt vild sushi fan med tiden.

    Min datter Salli og jeg tog et sushi kursus men har ikke fået gang i det endnu, så dette indlæg gav mig da lige blod på tanden igen.

    Vil du have mine suchi tips, kan du snuppe dem her http://froeskuffen.blogspot.com/search?q=sushi

    Jeg vil kigge efter det startersæt i dag, men vores bette by er nok ikke kørende med det sortiment.

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen, hvis du kommer forbi.